2024. március 29. - Auguszta

Mészáros Lőrinc a válság alatt is gazdagodott

Az oligarchák nem tudnak hibázni, még a válság alatt is milliárdokkal gazdagodtak - írja Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese közleményében - hivatkozva a Forbes listájára.
2021. február 4. csütörtök 11:03 - HírExtra

A közlemény:

"Úgy tűnik, hogy Mészáros Lőrinc gazdagodását még egy gazdasági válság sem tudja megakasztani, mivel a Forbes számításai szerint még tavaly is 70 milliárd forinttal gyarapodott a leggazdagabb magyar vagyona. A nem mindennapi teljesítmény mögött a Fidesz által elképzelt nemzeti együttműködés áll. Azaz egy egész nemzet dolgozik és adózik azért, hogy Orbán Viktor minél több közpénzt tudjon a haverjainak szétszórni.

Nem meglepő, hogy az Európai Unió szigorítani akarja a támogatások kifizetését, hiszen nincs még egy olyan kormányfő a közösségben, akinek a hivatali ideje alatt a családja és a haverjai, kétes körülmények között, így meggazdagodtak volna. Pontosan ez az oka annak, amiért a Fidesz szánalmas módon foggal-körömmel küzdött azért, hogy az uniós forrásokhoz való hozzáférést ne kössék jogállami feltételekhez. Azok ugyanis a lopásra épülő hatalmukat veszélyeztetik és féltik az elmúlt 10 évben összeharácsolt zsákmányukat.

A válság még mindig tart, de úgy tűnik, hogy a kormányközeli vállalkozók nem tudnak hibázni, mivel nemcsak a közbeszerzéseken tarolnak, hanem még a milliárdos állami támogatásokra is sikeresen pályáznak. Mindeközben pedig vállalkozások tömegei mennek tönkre és rengeteg család megélhetése került veszélybe azért, mert a Fidesz-rezsim csak az oligarcháinak hajlandó segítséget nyújtani.

Az MSZP szociáldemokrata pártként elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociálisan érzékeny és igazságos, egyben környezet- és klímatudatos Magyarországot hozzon létre."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását