2024. április 25. - Márk

Mit kell tudnunk a cégalapításról és a közjegyzői szolgáltatásról?

A közjegyzők, minden esetben képzett jogászok, akiket az igazságügyi miniszter nevez ki határozatlan időre. A feladatuk többnyire az, hogy segítsék a jogviták peren kívüli lebonyolítását. Csakis olyan személy lehet közjegyző, aki állami vagy jogtudományi egyetemi végzettséggel, jogi szakvizsgával és szakmai gyakorlattal is rendelkezik.
2021. január 28. csütörtök 20:02 - HírExtra

Cégalapítás és a Logosz Cégcsoport

Amikor céget kívánunk alapítani, akkor a LOGOSZ munkatársainak rendelkezésére kell bocsájtani a szükséges okmányokat és adatokat. A LOGOSZ Cégcsoport ügyvédje elkészíti az alapító okiratot, társasági szerződést. Miután megtörtént a papírok aláírása, a cégalapításhoz szükséges dokumentumokat elküldik a cégbíróság részére. Sikeres cégalapítás esetén a bejegyző végzés pár nap alatt megérkezik, amelyről a cégalapítás előtt álló személy, értesítést kap. 

A LOGOSZ Cégcsoport Budapesten 12 irodában várja a cégalapítás előtt állókat, vagy azokat a személyeket, akik vállalkozás indításán gondolkodnak. Ahhoz, hogy a hivatalos ügyek intézése gördülékenyen menjen, közjegyzőre is szükség lehet. Illetve nagyon nagy hasznunkra lehet, ha a jövőben céget szeretnénk alapítani, vagy egyéni vállalkozást kívánunk indítani. A részletekért kattintson a www.logoszcegcsoport.hu weboldalra. 

A közjegyző feladatai és a közjegyzői díj

A közjegyző legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy jogi nyilatkozatokat és szerződéseket foglal közjegyzői okiratba. Ezek közhiteles okiratok. Ami azt jelenti, hogy külön felülvizsgálat nélkül is elfogadják a valódiságukat és bizonyító erővel is bírnak. 

A közjegyzők jogosultak okirat, érték és pénz megőrzésére, amennyiben közjegyzői okirat készítése közben, vagy azzal kapcsolatosan felkérést kaptak erre. Közjegyző végezheti el az ellopott, elveszett vagy megsemmisült okiratok és értékpapírok semmissé nyilvánítását is, illetve segítséget nyújt ezek pótlásában. 

A közjegyző aláírás hitelesítést is végezhet, mely esetben a szóban forgó okiraton lévő aláírást az ügyfél, a közjegyző jelenlétében a sajátjának ismeri el, vagy a helyszínen írja alá. 

A közjegyző munkájáért az ügyfél közjegyzői díj fizetésére köteles, mely díjszabás mértékét a törvényi rendelet szabályozza az ügyfél védelme érdekében. A díj meghatározásának alapja, hogy a díj nagysága az ügyértéktől függ. Amennyiben ez nem megállapítható, akkor a munkával eltöltött idő alapján szabják meg. 

A LOGOSZ Cégcsoport és a Kontír Professional Kft.

A LOGOSZ Cégcsoporthoz bizalommal fordulhatunk a következő esetekben: cégalapítás, székhelyszolgáltatás, cégmódosítás, cég adásvétel, könyvelés, kézbesítési megbízott és bélyegzőkészítés. A Logosz Cégcsoport összesen már 6700 cégalapításban segédkezett, 10500 kiadott székhellyel és 17200 szerződött ügyféllel büszkélkedhet. 

A Logosz Cégcsoport partnercége a Kontír Professional Kft., aki okleveles adótanácsadóval, könyvvizsgálóval és regisztrált mérlegképes könyvelőkkel áll a régi és a leendő ügyfelei szolgálatába. A szolgáltatásaikra garanciát vállalnak, hiszen felelősségbiztosítással rendelkeznek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását