2024. március 29. - Auguszta

Etikett címke, mint az azonosítás alapja

A termékek és áruk azonosításához az adminisztráció egyik alapvető eleme a vonalkódos öntapadó etikett címke. A leggazdaságosabb és legegyszerűbb módja a címkék készítésének a tekercses címkenyomtató használata. Az alábbi cikkünk a címkenyomtató és a hozzá szükséges kellékanyag választásban nyújt segítséget.
2021. január 11. hétfő 15:04 - HírExtra

A címkenyomtató választás alapjai

A mindennapi címkenyomtatási feladatok ellátására az irodai lézer és tintasugaras nyomtatók nem nyújtanak gazdaságos megoldást, ráadásul használatuk drágább és nehézkesebb. A DunaShop kínálatában közel 50 típusú tekercses címkenyomtatóból tud választani, mely a leghatékonyabb módja az etikett matricák készítésnek. A címkenyomtatók alapvetően három fő kategóriába sorolhatóak. Abban az esetben, ha napi max. 3000 címke nyomtatására van szükség tökéletes megoldást jelenthetnek az asztali címkenyomtatók. A közepes teljesítményű eszközök akár napi 30.000 etikett nyomtatására is alkalmasak, de kínálatunkban a folyamatos üzemre képes ipari készülékek is megtalálhatóak.

Az etikett címke választás szempontjai

Az adott feladatra megfelelő öntapadó etikett címke választása nem egyszerű feladat, hiszen többféle alapanyagok áll rendelkezésre, melyekhez különféle ragasztók és felületképzések (pl. TOP bevonat) párosíthatóak.

Alapvetően három fő alapanyag típusból választhatunk (hőérzékeny azaz direkt termál papír, normál papír és műanyag). Ezekhez az anyagokhoz a felhasználásnak megfelelő ragasztó társítható, mint például normál, visszaszedhető, erős, biztonsági, stb.

A megfelelő öntapadó címke kiválasztásánál fontos szempont, hogy milyen hőmérsékleti tartományban, illetve milyen hőmérsékletű felületre kerül az etikett. Hűtőházi termékek esetén fontos tényező, hogy az öntapadó etikett még fagyasztás előtt vagy után kerül a felületre.

TTR festékszalag választás szempontjai

A hőérzékeny direkt termál alapanyagú címkéken kívül az etikettek nyomtatásához Tezeko festékszalag szükséges. Ezekből a TTR (termál transzfer) szalagokból három alapanyag típust különböztetünk meg, mely más-más felhasználásra alkalmas.

A legnagyobb mennyiségben a WAX azaz viasz bevonatú Tezeko festékszalagokat választják ügyfeleink. Ez a legkedvezőbb árú szalag típus, mely matt papír címkékhez használhatóak. A RESIN szalagok gyanta bevonattal rendelkeznek, melyet műanyag (PE, PP, PET, stb.) alapanyagú etikettek nyomtatására alkalmasak. Létezik egy kombinált WAX-RESIN festékszalag kategória is, mely kompromisszumos megoldást jelent, ha papír és műanyag címke nyomtatása is történik felváltva.

Hol tudok címkét, festékszalagot vásárolni?

Öntapadó címke és festékszalag beszállító választásánál talán a legfontosabb szempont a folyamatos kiváló minőségű kellékanyag, határidőre történő szállítása. Közel 20 éves tevékenységünk során az ország legnagyobb tekercses címke készletével rendelkezünk, melyet rendelés esetén másnapra kiszállítunk. Ha esetleg a többszáz féle címke között raktárunkban nem talál megfelelő kellékanyagot, abban az esetben néhány nap alatt bármilyen méretű, alapanyagú és formájú matricát gyártunk!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását