2024. április 19. - Emma

3 fontos szempont masszázsmedence vásárlása esetén

A masszázsmedencével való mindennapos felfrissülés a lélek mellett az egészségre szintén nagyon pozitívan hat, érthető hát, ha egyre többen döntenek az otthoni masszázsmedencék mellett. Azonban mielőtt találomra rácsapunk egy szimpatikus darabra, érdemes néhány dolgot megfontolni, mielőtt a kasszához érünk.
2020. november 17. kedd 07:00 - HírExtra

A masszázsmedence mérete 

Az első és legfontosabb tényező, hogy a kiválasztott medencénk vajon be fog-e férni oda, ahova a leendő helyét tervezzük. Hiszen értelemszerűen egy igen pici helyre jó eséllyel nem tudunk elhelyezni egy nyolcszemélyes jakuzzit, viszont ha nincsenek területi problémáink, és elég nagy kertünk vagy teraszunk van, akkor viszont bátran gondolkodhatunk a hagyományos és jellemzően hatalmas méretű jakuzzikban. 

Amit még ezzel kapcsolatban érdemes figyelembe venni, hogyha beltéri medencének szánjuk a választott darabot, akkor vajon megfelelően nagy-e az ajtónk ahhoz, hogy keresztül férjünk a vásárolt masszázsmedencével rajta. Ha nem, akkor érdemes megfontolni egy kisebb méretű jakuzzi beszerzését. 

A férőhelyek száma 

Ez a kérdés picit összefügg az előzővel, hiszen ha nincs nagy helyünk, akkor hiába szeretnénk akár 7 személy számára is kényelmet nyújtó jakuzzi büszke tulajdonosai lenni. Ellenkező esetben viszont, vagyis ha bőven van helyünk, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy általában hányan szeretnénk használni egyszerre, és annál egy mérettel nagyobbat venni. 

Ennek oka, hogy bár a négyszemélyes masszázsmedencék elvileg elegendőek egy négytagú család számára, de ha valóban mindenki kényelmesen helyezkedne el, akkor érdemes inkább egy öt- vagy hatszemélyes jakuzzit választani. 

Vízkezelés könnyedén 

A masszázsmedence használatához jellemzően nem elég annyi, hogy az áramhálózatra csatlakoztatjuk (természetesen szakember segítségével) és feltöltjük vízzel, majd az idők végezetéig csak élvezzük, hanem van még olyan dolog, amire nem árt pluszban odafigyelni. 

Ilyen a medence vizének rendszeres tisztítása. Ehhez rendszerint különféle adalékanyagokra van szükség, hiszen meg kell előzni a vízkőlerakódásokat, kezelni kell az algásodást, a baktériumok elszaporodását és a víz lágyságára szintén figyelmet kell fordítani. Ebben nagy segítségünkre lehet, ha eleve olyan medence vásárlása mellett döntünk, melyhez elérhető az ún. FreshWater sóbontó rendszer. Ez a vízkezelő rendszer ugyanis képes konyhasóból klórt előállítani, aminek eredményeképp akár háromszor tovább tiszta marad a medence vize, ezért jóval kevesebb vegyszer használatára van szükség. Ez a rendszer a Caldera Spas Utopia és Paradise sorozat minden modelljéhez elérhető. 

Amennyiben te is éppen masszázsmedence-vásárláson töröd a fejed, és valóban minőségi darabot szeretnél, nézz szét a Caldera Spas oldalán, ahol széles kínálattal várják az oldalra látogatókat!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását