2024. március 29. - Auguszta

A szcientológusok folytatják az összefogást a koronavírus ellen

A járvány első hullámakor nem telt el olyan hét, hogy a Szcientológia önkéntes lelkészek ne segítettek volna valamerre az országban. Vidéken és Budapesten egyaránt egyházak, alapítványok és szeretetszolgálatok képviselőivel fogtak össze, hogy segítsék a rászorulókat.
2020. október 27. kedd 17:32 - HírExtra

A járvány második hulláma alkalmával az önkéntes lelkészek továbbra is az előítéletek nélküli összefogásra igyekeznek bátorítani mindenkit. Hangsúlyozzák, erre van most a legnagyobb szükség, hiszen a jelenlegi bajban mindannyian kisebb-nagyobb mértékben érintettek vagyunk. A járvány miatt kialakult helyzetben még olyanok is hátrányos helyzetbe kerülhetnek, illetve nehézségekkel küzdhetnek, akik korábban nem szorultak segítségre.

Ezért az önkéntes lelkészek igyekeztek felmérni a helyzetet és segélyszervezetektől, jótékonysági alapítványoktól megtudni, mire van a leginkább szükség. Lassan be is érkeztek a segítségkérések. Adományokat vittek egy távoli faluba, több nagyközségbe, városba, de budapesti rászorulóknak és két erdélyi gyermekotthonba is. Általában tartós élelmiszert, friss gyümölcsöt, vagy fertőtlenítőszert, használt ruhát, gyermekjátékokat, heti átlag fél- egy tonnányi rakományt juttattak el a rászorulóknak, de volt, hogy kórházi dolgozóknak, gyermekkórháznak, illetve mentősöknek segítettek hordozható EKG készülékkel, pelenkával.

Az elmúlt hetekben az iskolakezdésre való tekintettel tanfelszereléseket is adományoztak. Egy katolikus iskolának rajzlapból és fénymásoló papírokból fél évre elegendő készletet biztosítottak egy nyugat-magyarországi nagyközség plébánosán keresztül. Később Kelet-Magyarországon is ezt tették.

Tápióbicskére szállítottak rajzeszközöket, tartós élelmiszert és friss gyümölcsöt egy halmozottan hátrányos gyermekeket foglalkoztató házba, az azt működtető egyesület megkeresésére. Még aznap vittek adományaikból a budapesti Tündérpakk Alapítványnak is, akik tizennyolc családot tudtak ellátni tartós élelmiszerekből.

A Szcientológia önkéntes lelkészek mottója: "mindig lehet valamit tenni", és ehhez mérten tesznek is, és vallják, hogy a koronavírus okozta helyzetben összefogással még többet lehet segíteni! 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását