2024. április 23. - Béla

Miért használj Te is hordozókendőt?

Manapság egyre több anyukán lehet látni a színesebbnél színesebb, szép és különleges hordozókendőt, benne a ficánkoló babájukkal.
2020. október 13. kedd 07:51 - HírExtra

A hordozókendők trendje egyre inkább előtérbe kerül. Ezek ugyanis nagyon hasznos babaholmik, amelyeket egészen sokáig lehet használni. Sajnos sokan vannak ellene, ám ez általában abból fakad, hogy az adott anyuka nem tud eleget a hordozókendőről.

Miért nem kedvelik sokan?

Ha egy csoport anyukát megkérdezünk arról, hogy mit gondol a hordozókendőkről, alapvetően háromféle választ kaphatunk:

- “Szerintem hülyeség! A kicsinek a babakocsiban vagy a hordozóban van a helye, az az izé amúgy is veszélyes!”

- “Néha jó használni a kendőt is, de azért a babakocsi az igazi.”

- “Imádjuk a hordozókendőnket, több is van belőle.”

A három vélemény közül napjainkban az első és az utolsó az, amelyet a legtöbbször hallhatunk. Miért gondolják veszélyesnek az anyukák? Azért, mert nem tudják elképzelni, hogy a kendőből igenis kényelmes és biztonságos kuckót lehet készíteni a gyerekeknek! Mivel ez a hordozó 100%-ban pamutból készül, így könnyen alkalmazkodik a kicsi alakjához, méreteihez. Rengeteg különböző színben elérhetőek, így ha akarod, akár a mindennapi szettjeidhez is passzolhat a kendő!

Milyen kortól meddig lehet használni a hordozókendőket?

A praktikus hordozókendők egyik különlegessége, hogy nagyon sokáig lehet őket használni! Az egészen pici, néhány hónapos gyerekektől kezdve akár három éves korig is hordhatók. Szépek, erős anyagból készülnek, kényelmesek minden gyerkőcnek. Arról, hogy hogyan lehet felkötni magadra a kicsit, rengeteg bejegyzés és videó is található a neten. Tulajdonképpen a különböző kötözési módszereknek ugyanaz a lényegük: először magadra rögzíted a kicsit, majd a kendővel átöleled, végül rögzíted néhány csomóval.

Ellentétben az egyszerű, hagyományos hordozókkal, a hordozókendővel három különböző helyre köthető fel a kicsi.

Elöl a legkisebbek helye van, akiket az nyugtat meg a legjobban, hogy édesanyjuk vagy édesapjuk szívverését hallgatják. Amikor ide van felkötve a gyerkőc, akkor könnyű ellátni minden búját-baját. 

Oldalra azokat a gyerekeket kell kötni, akik nem bírják elviselni, ha nem a szüleik kezei között vannak. Mivel a kendő tartja a kicsit, így a szülők mindkét keze szabad, tehát bármit tudnak csinálni!

Hátulra a nagyobb gyerkőcök kerülnek, hiszen nekik már szükségük van a saját kis helyükre. Az anyjuk vagy az apjuk hátánál nézelődhetnek, mindent megfigyelhetnek!

Hogyan válassz?

Mivel a hordozókendők nagyon sok különböző színben és mintában elérhetőek, így csak azt tudjuk tanácsolni, hogy dönts az ízlésednek és a gardróbodnak megfelelően. A kendők nagyon kedvező áron érhetőek el, így akár többet is beszerezhetsz belőlük!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását