2021. március 3. - Kornélia

Ezzel indul az Opera

A Magyar Nemzeti Balett estjével indítja 2020/2021-es évadát a Magyar Állami Operaház szeptember 11-én az Eiffel Műhelyházban Budapesten.
2020. szeptember 4. péntek 09:14 - HírExtra

Az esten Hans van Manen Trois Gnossiennes és az 5 tangó, Lukács András Örvény, valamint Alexander Ekman Cacti című táncműve szerepel, utóbbit először láthatja a magyar közönség.
    
Hans van Manen holland koreográfus talán legismertebb alkotását, a Holland Nemzeti Balett számára 1977-ben készített 5 tangót Astor Piazzolla muzsikájával kísérve mutatják be. A másik van Manen-koreográfia, az Erik Satie azonos című műve nyomán készült Trois Gnossiennes a férfi-női viszonyrendszer összetettségét vizsgálja. Ezt követően Lukács András 10 éve a Magyar Nemzeti Balett számára készített alkotása, az Örvény következik a műsoron - közölte a dalszínház az MTI-vel.
    
Alexander Ekman (1984) elmúlt másfél évtizedes koreográfusi pályafutása alatt a modern tánc egyik legnevesebb, nemzetközileg is elismert kortárs alkotójává vált. A 2010-ben a Holland Táncszínház fiatal művészei számára készült Cacti az alkotó és a kritikus feszültségekkel teli, aszimmetrikus viszonyát vizsgálja, látványvilága pedig a tibeti szerzetesek rituális gyakorlataiból merített ihletet.
    
Az Erik Satie Trois Gnossiennes című zongoraművére koreografált kettős egyben A Francia Múzsa Szezonja névre keresztelt évad első francia illetőségű előadása is. Ebből az alkalomból az előadás szünetében együttműködési szándéknyilatkozatot ír alá Pascale Andréani, Franciaország magyarországi nagykövete és Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója - tartalmazza a közlemény.
    
Az Opera az estet a járványveszélyre való tekintettel mindössze egyszer tűzi műsorára az évadban, az előadásról azonban felvétel készül, amelyet az Opera később bemutat.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását