2024. március 19. - József, Bánk

Balhé a lélegeztetőgépek körül

Szlovéniában botrány robbant ki abból, hogy a kormány kétes cégeken keresztül olyan túlárazott lélegeztetőgépeket szerzett be, amelyek nem voltak alkalmasak a koronavírusos betegek ellátására. Az egyik ilyen céggel pedig az Orbán-kormány is üzletelt és egy szlovén oknyomozó újság kutatása szerint még a szlovén áraknál is jóval drágábban vásárolt tőlük.
2020. július 21. kedd 16:02 - HírExtra

Szlovéniában már megindult a nyomozás, a magyar kormány eddig nem reagált. 

Az MSZP írásbeli kérdéssel fordult Polt Péterhez, annak érdekében, hogy kiderüljön, hogy a magyar hatóságok léptek-e bármit is a lélegeztetőgép-beszerzések ügyében, hozzáteszik. "ha az Orbán-kormányt is érintő szlovén büntetőeljárás eddig nem vitte volna át a magyar ügyészség ingerküszöbét, akkor megadjuk a kezdőlökést és a kérdéseket egyben tekintsék feljelentésnek is." 

Egyre több olyan hír jelenik meg, amelyek arról szólnak, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is megjelentek a nyerészkedők, akik a védőfelszerelések és a lélegeztetőgépek beszerzésein kerestek rengeteg pénzt. Az MSZP ezért úgy gondolja, hogy Orbán Viktor fürkészeinek és portyázóinak parlamenti vizsgálóbizottság előtt kell beszámolniuk a tevékenységükről, az ügyészségnek pedig ki kell vizsgálnia, hogy a magyar kormány is érintett-e a szlovén botrányban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását