2024. március 19. - József, Bánk

Aratott a vírus a disznógyárban

A Smithfield romániai sertéshús-feldolgozó gyár 93 dolgozója fertőződött meg koronavírussal, ezért felfüggesztették egy hétre az üzem működését - jelentette hétfőn a román média.
2020. július 20. hétfő 20:07 - HírExtra

Az üzem Temes megyében található, a termelés csak egy alapos fertőtlenítés és a dolgozók újabb tesztelése esetén indulhat újra. A megfertőződöttek tünetmentesek, ezért nem szorulnak kórházi kezelésre, elkülönítésben vannak.
    
A Mediafax hírügynökség szerint 804 tesztet végeztek, amiből egyelőre 488-nak van meg az eredménye, így nem kizárt, hogy a fertőzöttek száma nőni fog.  A Smithfield Románia legnagyobb húsfeldolgozója, tavaly 90 százalékkal 53 millió lejre nőtt (3,8 milliárd forint) nyeresége, 1,2 milliárd lej (87,6 milliárd forint) árbevétel mellett. A Smithfieldnek Romániában 47 farmja és takarmányüzeme van, amelyek kiszolgálják az évi 1,3 millió sertés feldolgozására képes Temes megyei üzemet.
    
A Smithfieldet 2015-ben vásárolta meg a kínai tulajdonban levő hongkongi székhelyű WH Group.
    
Hétfőn jelentették be azt is, hogy az ország keleti részén egy Vaslui megyei csirkefeldolgozó üzemben is megfertőződött 59 dolgozó. A fertőzési gócra azt követően derült fény, hogy koronavírust mutattak ki az üzem három dolgozójánál, ezt követően döntöttek valamennyi alkalmazott teszteléséről.
    
Romániában az elmúlt héten rekordszámú, 5191 új típusú koronavírusos fertőzéses esetet jelentettek a hatóságok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását