2024. március 19. - József, Bánk

Milyen fertőzéseket találhatunk a gyepen egy nagy esőzés után?

Egész évben nagy esőzések vannak, amelyek sajnos nagyon negatív hatással lehetnek a kertünk talajára. Természetesen mint minden probléma esetében, itt is a legfontosabb a megelőzés.
2020. július 16. csütörtök 07:14 - HírExtra

 Ha ugyanis mindent megtettünk annak érdekében, hogy kertünk jó állapotban legyen, akkor bizony nem kell tartanunk a legnagyobb esőzésektől sem! A következőkben szeretnénk némi segítséget nyújtani azoknak, akik szép, ápolt, egészséges kertet szeretnének!

Nagyanyáink idejében még egyszerű volt 

Régen, ha szép szántóföldet vagy kertet szerettünk volna magunknak, egyszerűen elvetettünk néhány magot, majd a többit rábíztuk a természetre, persze némi locsolás mellett. Manapság már sajnos nem ilyen egyszerű annak a dolga, aki ápolni szeretné a gyepet. Sajnos üresek a talajok, minden tartalék tápanyag kiveszett belőlük, köszönhetően a sok műtrágyának. Egy-egy fertőtlenítés után persze sokan kétségbe esnek, hogy akkor vajon most teljesen tönkrement-e a talaj.

Ahhoz, hogy a talaj egészséges lehessen, szükség van mikroorganizmusokra. Ezeknek a munkáját kell nekünk külsőleg segíteni, ugyanis ezek támogatják a talajt, hogy újra egészséges lehessen, könnyedén át tudja alakítani a kalciumot, amit az elültetett növények hasznosítani tudnak.

Az esőzés és a talaj egyéb károsítói

Annak érdekében, hogy kertünkben szép legyen a gyep, gyönyörűen tudjanak nőni a virágok, vannak olyan problémák, amelyeket meg kell oldani. Az egészséges talaj legnagyobb ellenségei között a hatalmas esőzések állnak. A sok víz, mely lehull, a pára, amit egy nagyobbacska zuhé okoz, és az ezzel járó meleg mind tökéletes körülményeket biztosít a gombás fertőzéseknek. Ezt aztán nehéz kezelni, de természetesen mint minden kertészeti bajra, erre is van megoldás.

A gyep állapotát nem csak az eső befolyásolhatja, sok károsító tényezőt éppen mi juttatunk a földbe. Ilyen lehet a már említett fertőtlenítés, de a műtrágyázás is, ha nincs előkészítve az új vetés, és túl sok nitrogént használunk a talajon.

A megfelelő füvesítés jelentheti a legnagyobb kihívást, szerencsére mi tudjuk, hol keresd a segítséget! Legegyszerűbb, ha a Kertfüvesítés oldalán minden elolvasol!

Mi jelentheti a megoldást a problémákra?

Nagyon fontos, hogy a legtöbb probléma orvosolható! A legfontosabb, hogy a talaj és a növények immunitását biztosító mikrobiomot – szerves trágyázással – biztosítsuk. Erre tökéletesen alkalmas a DCM Antagon szerves talajjavítója sárga foltokra és az Esstence termékcsalád, amely a talajéletet hivatott támogatni, kiegészítve Prohuminnal és Amalgerollal.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását