2024. március 19. - József, Bánk

Kína még mindig erőszakos

Peking változatlanul ragaszkodik az egy Kína elvéhez Tajvant illetően - jelentette ki a kínai kormányzat tajvani ügyekért felelős irodája szerdán, miután Caj Jing-ven tajvani elnök beiktatásakor határozottan elutasította a Kína fennhatóságát előíró elvet.
2020. május 20. szerda 14:57 - HírExtra

Ma Hsziao-kuang, a kínai kormányzat tajvani ügyekért felelős irodájának szóvivője a Hszinhua kínai állami hírügynökség tudósítása szerint közölte: Caj Jing-ven pártja, a Demokratikus Haladás Pártja nem ismeri el az egy Kína elvét magában foglaló 1992-es nyilatkozatot, amelyet a két fél képviselői aláírtak, ezzel pedig egyoldalúan lerombolja a kapcsolatok békés fejlődésének politikai alapját.
    
A szóvivő szerint egyes politikusok külső erőkre támaszkodva rombolják a Tajvani-szoros békéjét, továbbá az új koronavírus-járványt eszközül használva hergelik a Tajvan függetlenedését pártoló, egyébként "csekély számú szélsőségeseket". Ma, aki Tajvan függetlenedését "tévútnak" nevezte, hangsúlyozta továbbá, hogy Kína kitart az ország békés egyesítése, valamint az egy Kína irányelvei mellett. "Az ország békés egyesítésére Kína hajlandó széles teret biztosítani, de Tajvan elszakadásának semmilyen lehetőséget nem hagy" - fogalmazott, majd hozzátette: Kína "szilárd elhatározással, teljes hittel, és elegendő erővel rendelkezik az ország szuverenitásának és területi egységének védelmére".
    
Nyilatkozatát a szóvivő azzal zárta, hogy Peking az egy Kína elve mentén továbbra is kész erősíteni a kapcsolatokat a tajvani pártokkal, szervezetekkel és személyekkel a kapcsolatok békés fejlesztése érdekében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását