2024. március 19. - József, Bánk

Minden, ami film

A jelenlegi helyzetben az emberek inkább otthon maradnak. Így sokan töltik az idejüket a közösségi oldalakon, emellett tornáznak, online kurzusokon vesznek részt, és persze szívesen néznek filmeket.
2020. május 19. kedd 15:02 - HírExtra

Filmek napjainkban

A filmek világa magával ragadó. Manapság pedig el sem tudnánk képzelni mindennapjainkat filmek nélkül. Egy fárasztó nap után jól esik leülni a televízió elé és megnézni kedvenc sorozatunkat vagy egy jó filmet. A barátokkal való közös tévézés, moziba járás is remek szórakozás.

De általában az embereket nemcsak maga a film érdekli, hanem minden, ami azzal kapcsolatos. Például egy adott film forgatási nehézségei, a kulisszák mögötti ténykedések, a színészek és sok más érdekesség, amik a filmekhez köthetőek. Ha érdekelnek a legfrissebb hírek a filmekről, látogass el a Hírek Ma oldalára!

Filmek fajtái

Minden ember különböző, így a videók tekintetében is más az ízlésünk. Valaki a romantikusabb felvételeket kedveli, valaki szívesen néz viccesebb műsorokat, vannak, akik az izgalmakat és az akciót szeretik, egyeseket pedig a hátborzongató filmek vonzanak. De előfordul az is, hogy csak épp a pillanatnyi hangulatunktól függ, hogy aznap mit nézünk meg. Ahhoz, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet, különféle filmeket hoztak létre, melyekből most csak néhányat mutatunk be:

- Akciófilm

A modern akciófilmek általában valamilyen bűnügyi témát dolgoznak fel. Látványos összecsapások, lövöldözések, üldözések szemtanúi lehetünk. Ismert akciófilm például A Rambo.

- Fantasztikus film

A történet egészében vagy részben elrugaszkodik a realitástól. Sajátossága viszont, hogy az alkotók a nem valós elemeket is valóságosnak tüntetik fel. Népszerű fantasztikus film a Csillagok háborúja.

- Horrorfilm

A horror célja a félelemkeltés, hátborzongatás. Ezen filmek hősei általában két világ közt rekedt “átmeneti lények”. Ilyen film például a Fehér zaj.

- Thriller

Ez a műfaj a bűnügy és a horror határán helyezkedik el. Itt nem a bűn felderítése van előtérben, hanem annak az elkövetése, következményei, illetve a bűnös személyisége. Ismert thriller A túszok ára.

De ezek mellett megkülönböztethetünk családi, romantikus, kaland-, háborús filmeket, vígjátékokat, stb. Persze a filmek általában nem csak egy kategóriába sorolhatók be, hanem két-, három- vagy akár még több kategóriába is. Így előfordulhat például, hogy egy fantáziafilmben szerepel romantika, humor, de akár horrorisztikus jelenetek is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását