2024. március 19. - József, Bánk

5 dolog, amit vegyél figyelembe, ha kertibútor-szettet vásárolsz

Mielőtt kertibútor-szett vásárlására adod a fejed, érdemes alaposan megfontolni néhány szempontot, hiszen jó esetben nem egy szezonra választod a szettet, hanem évekig szeretnéd élvezni a bútorok nyújtotta kényelmet és előnyöket.
2020. május 19. kedd 07:49 - HírExtra

Hova és mekkorát válassz? 

Az első és legfontosabb szempont, hogy mekkora helyed van a kertibútor-szett elhelyezésére. Nem mindegy ugyanis, hogy csak egy egészen kicsike teraszod van, vagy hatalmas terület áll rendelkezésedre, amit szeretnél bútorral kitölteni. Kis tér esetén persze egyértelmű, hogy nem fog odaférni egy többszemélyes hatalmas asztal, míg nagyon nagy helyen gyakorlatilag szinte bármi elfér. Azonban, ha se nem kicsi, se nem nagy a teraszod, ahova a szettet szánod, akkor aszerint dönts a méretről, hogy maradjon némi mozgástér is a szett körül. 

Hányan fogjátok használni? 

Ha gyakoriak nálatok a családi összejövetelek, akkor értelemszerűen jobb több férőhellyel rendelkező garnitúra mellett letenni a voksodat. Ugyanakkor, ha csak alkalomszerűek az ilyen események, akkor nem feltétlen érdemes sok ülőhellyel rendelkező szettben gondolkodni, hiszen a ritka alkalmakra tökéletesen megfelel néhány összecsukható szék, melyeket eltehetsz, ha épp nincs rájuk szükség. 

Ezzel szemben, ha csak egyedül vagy ketten vennétek használatba a leendő szettet, akkor megfelelőek a kétszemélyes összeállítások is. 

Mennyi időt szánsz a karbantartásra? 

Minden kerti bútornak szüksége van némi karbantartásra, azonban e munkának a nagysága és gyakorisága erősen függ attól, hogy ilyen anyagból készültek. 

A fából és a rattanból készült kertibútor-szettek igénylik a legtöbb törődést, ezeket rendszeresen kezelni kell olajjal, hogy megóvhasd a kiszáradástól. 

Ezzel ellentétben a műanyag és a fémbútorok e tekintetben meglehetősen igénytelenek, ugyanis nem igényelnek túl sok karbantartást, mindössze tisztán kell tartani őket, amihez elegendő egy puha rongy és némi mosogatószeres víz. 

Mire fogod használni? 

A nagy családi összejövetelekhez kétségtelen, hogy a hagyományos asztalt és székeket tartalmazó kertibútor-szettek az ideálisak. Ugyanakkor, ha nincsenek ilyen terveid, vagyis inkább a pihenés és a relaxálás színterévé szeretnéd változtatni a teraszod, akkor neked a kerti ülőgarnitúrák jelentik az ideális megoldást. 

Milyen legyen a stílusa? 

A természetesség híve vagy? Akkor nálad bizonyára a fabútorok a nyerők. Vagy a letisztult, elegánsabb megoldások a kedvenceid? Ebben az esetben a fémbútorok tűnnek jó választásnak. Esetleg rajongsz a rattan bútorokért, de a karbantartást megspórolnád? Akkor szerencséd van, hiszen a polyrattanból készült darabok a megszólalásig hasonlítanak a rattanból készültekhez, de annak minden hátrányát nélkülözik.

 Ha sikerült meghoznod a döntést, és már csak a megfelelő helyet keresed a vásárláshoz, nézz szét a TE áruházad webshopjában, nem fogod megbánni!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását