2022. június 25. - Vilmos

Franciaország nem áll jól

A francia egészségügyi minisztérium vasárnap esti összesítése szerint már a százhoz közelített a koronavírus-járvány miatti halálozások napi száma az országban, amire csaknem másfél hónapja nem volt példa: az elmúlt 24 órában már csak 135-tel - 24 895-re - nőtt a Covid-19 betegségben elhunytak száma az előző napi 166-os növekedés után.
2020. május 4. hétfő 08:15 - HírExtra

Kórházban 96-an hunytak el a fertőzés következtében az elmúlt 24 órában az előző napi 118 után, és ezzel 15 583-ra emelkedett azon fertőzöttek száma, akik kórházban haltak meg. Az idősotthonokból és a szociális intézményekből - ahol a járvány kezdete óta 9312-en hunytak el - 39 új halálesetet jelentettek, a szombati 48 után.
    
A kórházban kezeltek száma az elmúlt 24 órában 72-vel 25 815-re csökkent, de még mindig 345 új betegfelvétel történt.
    
Az intenzív osztályokon nyolccal kevesebb súlyos beteget kezeltek, mint szombaton. Lélegeztetőgépen jelenleg 3819-en vannak, s jóllehet a szám az április 9-i tetőzés óta napról napra csökken, az intenzív osztályokon ápolt összes, - nem csak koronavírusos - beteg száma még mindig meghaladja a francia egészségügynek a járvány előtti kapacitásait, amikor is 5 ezer intenzív ágy állt rendelkezésre az országban.
    
Olivier Véran egészségügyi miniszter a Le Parisien című napilapnak adott interjúban arra kérte a franciákat, hogy továbbra is tartsák be a szigorú kijárási korlátozásokat, mert a május 11-re tervezett első enyhítés veszélybe kerülhet ha a kórházakba érkező új betegek száma túl magas marad a jövő héten.
    
Christophe Castaner belügyminiszter az LCI hírtelevízióban azt mondta, hogy az elmúlt napokban egyre többen vannak az utcákon, de a rendőrök az igazoltatásokkor általában mindent rendben találnak, így a szabálysértések száma nem emelkedett. Az általános karantént felváltó óvintézkedések bemutatásakor Edouard Philippe miniszterelnök kedden hangsúlyozta, hogy az enyhítések csak akkor kezdődhetnek, ha a napi új regisztrált fertőzöttek száma nem haladja meg a 3 ezer. A elmúlt napok átlaga ezer körül mozogott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását