2024. április 19. - Emma

Nagyot kaszált az USA a vámokból

Jelentősen, 73 százalékkal nőttek az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége (CBP)által beszedett vámbevételek a 2019-es pénzügyi évben, ami jórészt az acél- és alumíniumtermékekre, illetve a Kínából származó árukra Donald Trump elnök által kivetett pótvámokból adódott.
2020. január 31. péntek 09:54 - HírExtra

    A szövetségi kormány bevételi forrásai között második helyen álló hivatal a 2019. szeptember 30-án véget ért pénzügyi évben 2700 milliárd dollár értékű import után közel 72 milliárd dollárt szedett be különböző vámok címén. A hivatal munkatársai 410 millió utazót ellenőriztek, közülük több mint 135,7 milliót repülőtereken, ami 3,8 százalékkal haladja meg az előző évi adatot.

    Az utóbbi hat évben az ország 25 legnagyobb repülőterén évente átlagosan 5 százalékkal emelkedett az utazók aránya, de az új technológiák és innovatív átvilágítási programok bevezetésének révén átlag 17,8 százalékkal csökkent a várakozási idő.

    Az új technológiák - az olyan nem intruzív vizsgálatok, mint a röntgenes átvilágítás - sokkal gyorsabbá tették az ellenőrzést, amivel évente több mint egymilliárd dollárt takarít meg a kormány, mintha a jóval időigényesebb fizikai vizsgálatokat alkalmaznák.

    A CPB felelős Az Egyesült államok mezőgazdaságára és fogyasztóira veszélyt jelentő biológiai fenyegetések azonosításáért és feltartóztatásáért. Az ügynökség a 2019-es pénzügyi évben több mint 56 ezer kártevőt és több mint 1,75 millió tiltott növényt, ételt vagy állati mellékterméket szűrt ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását