2024. március 29. - Auguszta

"Életmentő" energia

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy véletlenül felkapcsolva maradt a gépjármű világítása, vagy rajta hagyta az autón a gyújtást. Így pár óra alatt teljesen lemerült az autó akkumulátora a figyelmetlenségnek köszönhetően. Így egy másik működőképes autó, bikakábel és egy lelkes segítő közbeavatkozásával oldódhatott meg a probléma.
2019. október 21. hétfő 11:15 - HírExtra

Azonban, ha rendelkezel autó akkumulátor töltő készülékkel, a kényelmetlen helyzet egyből megoldódhat, mivel elektromos áram és az adott készülék segítségével az autó pár óra elteltével újból életre kel, és biztonságosan üzemképes lesz, mondjuk az előzőekhez hasonló történés esetében.

Miért pont én?

Abban az esetben, ha hosszabb idő után sem töltődik az akkumulátor, és a töltő kijelzője nem mutat változást, akkor érdemes az akkumulátor celláit ellenőrizni, mivel ha egyetlen cella meg van hibásodva, az akkumulátor sajnos működésképtelen lesz töltés ellenére is. Az akkumulátorok lemerülését azonban nem csak az imént felsorolt incidensek okozhatják, hanem a karbantartás hiánya is csökkentheti élettartamát. Legalább havonta egyszer mindenképpen érdemes ellenőrizni állapotát, az elektrolitszintjét és a kábelsarukat.

Amennyiben a benne található folyadék szintje túlságosan is alacsony, akkor a saruk meglazulnak vagy korrodálódnak. Ennek köszönhetően az akkumulátor nem töltődik fel teljesen, vagy akár le is merülhet annyira, hogy még az indítómotor megforgatására sem lesz képes.

Mire kell odafigyelni az autó akkumulátor töltő használatakor?


A motorkerékpároknak, gépjárműveknek, teherautóknak, kamionoknak, traktoroknak és mezőgazdasági gépeknek más és más teljesítményű és kapacitású akkumulátor töltő készülékre van szükségük. A töltés ideje alatt az akkumulátort jól szellőző helyiségben kell elhelyezni és óvni minden külső hatástól, legfőképpen a nyílt lángtól.

Az akkumulátor töltők töltését figyelembe véve létezik automata töltésű és kézi töltésű egyaránt. A mai legtöbb akkumulátor töltő teljes mértékben automatikus, ami azt jelenti, hogy kijelzi, ha teljesen fel van töltve, és automatikusan kikapcsol annak érdekében, hogy megvédje az akkumulátort a túltöltéstől. Azaz ezen készülékek védenek a túláram és a rövidzárlat ellen, így biztonságosan használhatók.

További védelmi funkciónak számít a fordított polaritás jelzővel rendelkező töltő, melyek megelőzik az esetleges szikrázást vagy rosszabb esetben a robbanást. Lehetőség van gyors és normál töltésre egyaránt, helyzettől, sürgősségtől és persze készüléktől függően.

Amennyiben szeretnéd elkerülni a magasabb kiadásokat és kellemetlenségeket, keresd fel a netker8.hu weboldalát, ahol tippekkel és tanácsokkal látnak el járműtípusodnak megfelelően.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását