2020. március 31. - Árpád

Colin Powell: romokban az amerikai külpolitika

Colin Powell, a Bush-kormányzat volt külügyminisztere a republikánus politikusokat ostorozta egy ohiói rendezvényen , mert szerinte nem állnak ellen Donald Trump elnöknek.
2019. október 8. kedd 08:04 - HírExtra
 

Az egykori külügyminiszter, aki négycsillagos tábornok, és az Egyesült Államokban nagy tekintélynek örvendő politikus, pár nappal ezelőtt egy ohiói alapítványi rendezvényen mondott beszédet, az erről készült videó azonban csak most látott napvilágot.

"A Republikánus Pártnak erőt kell vennie magán" - fogalmazott a volt külügyminiszter. Kifejtette: úgy látja, hogy republikánus vezetők és kongresszusi politikusok "visszafogják magukat, mert meg vannak rémülve attól, hogy mi történik velük, ha beszélni kezdenek". "Az én időmben az még úgy volt, hogy valamelyikünk odament az elnökhöz és azt mondta neki: elnök úr, ezt elszúrta, tehát nekünk ezt most ki kell javítanunk" - mondta Powell. Megjegyezte, hogy most ez nem így van, és konkrétumként említette, hogy a kormányzat például utasítást ad a kereskedelmi minisztériumnak, hogy támogassa Trump téves megállapításait.

"Ennek az országnak nem így kell működnie, és a kongresszus azon intézmények egyike, amelynek tennie kellene valamit ez ügyben" - szögezte le.

Powell szerint a jelenlegi amerikai külpolitika "romokban hever".

Elítélően szólt a Republikánus Párt szerinte bénult viselkedéséről, arról, hogy - ahogyan fogalmazott: - "bénán reagál" Trump cselekedeteire, az elnök viselkedésére és az alkotmányos felmentését (impeachment) megelőző képviselőházi bizottsági vizsgálatokra. Szerinte a republikánus törvényhozók a saját politikai jövőjüket féltik.

Colin Powell hangsúlyozta: az amerikai alkotmány azzal kezdődik, hogy "mi, az emberek" és nem azzal, hogy "én, az elnök".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását