2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A magyar mobilhálózat Európa élmezőnyében

A Magyarországon működő 4G hálózatok letöltési sebessége kiemelkedő, a világon a 11. legjobb, Európában pedig a 6., és lefedettségben is a top 10-ben van - derült ki az OpenSignal 87 országot vizsgáló legfrissebb jelentéséből.
2019. július 22. hétfő 08:57 - HírExtra
 

A mobilszolgáltatóktól független OpenSignal ingyen letölthető alkalmazásával végzett felhasználói mérések alapján Magyarországon a 4G szolgáltatásokat használók átlagosan másodpercenként 32,7 megabit (Mbps) letöltési sebességgel érhetik el az internetet. Ez közel kétszer olyan gyors, mint a 20 Mbps-os sebességet el nem érő globális átlag.


A táblázatot itt nézheti meg

Ezzel Magyarország olyan országokat előzött meg, mint Csehország, Ausztria, Finnország, vagy éppen Japán. A leggyorsabb mobilhálózatok Dél-Koreában (52,4 Mbps átlagsebesség), Norvégiában (48,2 Mbps) és Kanadában (42,5 Mbps) vannak - közölték.

A magyarországi hálózatok a többi vizsgált szempont alapján is az élmezőnyben végeztek: a feltöltési sebességben a 11,4 Mbps átlagsebességgel és a 4G lefedettségben - ami 91,1 százalékos - a világon a 8., a késleltetés, valamint a mobilos videózás élménye alapján pedig világviszonylatban a 2. helyet szerezték meg az ügyfelek mérései alapján.

Az OpenSignal 2019. január 1. és március 31. között végzett felmérésben 43 millió mobileszközzel mért, közel 140 milliárd mérés eredményét használta fel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását