2024. április 24. - György

Átalakul az egyszázalékos rendszer?

Átalakítaná a kormány az egyházak egyszázalékos támogatási rendszerét, de a felekezetek kérésére nem jövőre, csak 2009-től térnek át az új finanszírozásra - olvasható a Népszava hétfői számában.
2007. november 26. hétfő 08:28 - Hírextra
"Az egyes egyházak a jövőben nem kaphatnának a büdzséből nagyobb kiegészítést, mint amennyit az adózók felajánlottak számukra; így a jelenlegi adózói rendelkezéseket figyelembe véve mintegy 30 százalékkal kevesebb támogatáshoz jutnának" - írta a lap.

Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium egyházi kapcsolatokért felelős titkárságának vezetője elmondta: az egyházak kérésüket egyebek mellett azzal indokolták, hogy a finanszírozás változása miatt a jelenleginél mintegy 30 százalékkal, 2-3 milliárd forinttal kevesebb forráshoz jutnának, és ez érzékenyen érintené a költségvetésüket.

Hiller István miniszter jogosnak vélte és elfogadta az érvelést, az egyéves moratórium alatt viszont az egyház-finanszírozás egészét át fogják tekinteni - közölte a Népszava.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását