2020. február 22. - Gerzson

Kábszert árultak a tanárok

Külföldi tanárokat és diákokat vettek őrizetbe a kelet-kínai Csiangszu tartományban egy kábítószer-razzia során - írta a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap szerdán.
2019. július 10. szerda 12:26 - HírExtra
 

A helyi rendőrség szerda reggeli nyilatkozata szerint összesen 19 embert, köztük 16 külföldit állítottak elő, egy külföldit bűnügyi felügyelet alá, míg a többieket közigazgatási őrizet alá helyeztek, miután egy nyomot követve sikeresen megoldottak egy kábítószerekkel kapcsolatos bűnügyet. A bűnügyi felügyelet vádemelést és büntető eljárást von maga után, míg a közigazgatási őrizet legfeljebb 15 napos szabadságvesztést jelent - mutat rá a SCMP.

Az őrizetbe vett külföldiek közül sajtóértesülések szerint heten az Education First (EF) tudományos és kulturális csereprogramokkal foglalkozó magánvállalat helyi intézményének tanárai voltak. A Beijing News kínai lap a vállalat egy meg nem nevezett munkatársát idézve közölte, hogy a cég belső vizsgálatot indított az ügyben, és az érintett tanárok óráit felfüggesztették.

A többi kilenc előállított külföldiről a rendőrség annyit tett közzé, hogy mindannyian diákok, de sem az ő, sem a tanárok nemzetiségét nem közölték.

A Thepaper.cn kínai hírportál információi szerint az intézménynek otthont adó, mintegy 8,5 millió lakosú Hszücsou város oktatási hivatala az összes helyi, közoktatáson kívüli képzést biztosító központot vizsgálat alá vonja az ügy következtében.

Kínában a kábítószer-fogyasztást és birtoklást - akár kis mennyiségben és enyhébb drogok esetében is - pénzbírsággal, illetve 15 napig terjedő elzárással büntetik. A nagy mennyiségek birtoklása, a kábítószerek forgalmazása, illetve a drogfogyasztók elszállásolása mind bűncselekménynek számítanak, melyekért adott esetben akár halálbüntetés is kiszabható.

Idén januárban egy kábítószer-csempészettel vádolt kanadai ügyében, áprilisban pedig egy kábítószer-előállítással és terjesztéssel foglalkozó nemzetközi bűnszervezet kanadai vezetőjének tárgyalásán is halálos ítélet született.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását