2020. augusztus 3. - Hermina

Változás a kínai - amerikai vámháborúban?

Salát Gergely Kína-szakértő szerint változás következik az amerikai-kínai vámháborúban, mindkét fél engedni fog, mert gazdaságaik leterheltek.
2019. március 5. kedd 17:18 - HírExtra


Az M1 aktuális csatorna keddi műsorában nyilatkozva hozzátette: ettől függetlenül biztos abban, hogy a következő évtizedek az amerikai-kínai konfliktusokról, ezek különböző megnyilvánulásairól szól majd.

Elmondta: a tárgyalások szempontjából fontos törvény kerül a kínai parlament, azaz az Országos Népi Gyűlés elé a ma kezdődő idei éves ülésszakon. A külföldi befektetésekre vonatkozó új törvényt érdemes lesz olyan szempontból elemezni, hogy mennyire biztosít engedményeket Amerikának - mondta. Megjegyezte, hogy az amerikai befektetőket mostohán kezelik Kínában, ezért ha a törvény kedvező lesz amerikai szempontból, akkor Kína engedett.

Kiemelte: az amerikai kereskedők nézőpontjából a legnagyobb probléma a kényszerített technológiatranszfer, vagyis hogy csak akkor fektethet be egy külföldi vállalat Kínában, ha a technológiáját átadja partnerének. Ha a törvény a sajtóban keringő változatát fogadják el, akkor jogilag nem kötelezik majd erre a külföldi cégeket - fűzte hozzá.

Amerika másik problémája, hogy nagy a kereskedelmi hiánya Kínával szemben, erre gesztusértékű válaszként Peking rábólintott egy 18 milliárd dolláros földgáz vásárlásra az Egyesült Államoktól - mondta Salát Gergely.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását