2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A gyermekkori tisztálkodás trükkjei

Tél, hó, sár, azonosítatlan foltok. Jó esetben friss levegőn töltik el a gyerekeink az időt, ahol bizony összeszednek mindenféle szutykot. Ezzel nincs is gond, a régi mondás szerint akkor szép a gyerek, ha koszos! Igen ám, de nem minden gyerek szereti a fürdést. Időigényes, esetleg túl unalmas. Pedig azt a szutykot le kell csutakolni, legkésőbb az esti fekvésre! Hogyan segíthetünk a helyzeten?
2019. január 23. szerda 10:44 - HírExtra
 
Pedig fontos a rendszeres tisztálkodás

A tisztálkodás fogalomkörébe beletartoznak a fog- és szájápolás, fürdés, fésülködés és a manikűr-pedikűr. A kicsi babáknál a pelenka cseréje és a popsitörlés is ide értendő, kiegészítve hintőporozással.

Nagyon fontosnak érezzük hangsúlyozni, hogy érdemes hozzászoktatni a gyermeket a napi tisztálkodáshoz, így a későbbiekben magától értetődőnek veszi az olyan alap mozzanatokat, mint például az esti fogmosást. Sok kezdő szülőnek el kell azt is mondani, miért éri meg a kisbabát mindig ugyanabban az időpontban fürdetni. Egyrészt a rendszeres tisztálkodás, másrészt pedig az esti rutinnal a baba megtanulja, hogy fürdés után a vacsora, vacsora után az alvás fog következni.

Szintén nagyon fontos, hogy megtanítsuk a gyermeknek a helyes kézmosási technikát, no meg azt is, hogy mindig mosson kezet, miután az utcáról hazaért, illetve miután használta az illemhelyiséget. Ha a kezünket nem mossuk meg alaposan egy-egy influenzaszezon idején nagyon pórul járhat az egész család.



Az ápolt köröm és a szépen fésült haj a jó megjelenéshez tartozik hozzá. Ráadásul, amint bekerülnek közösségbe, fokozottan figyelni kell arra, hogy mindig rendezett és tiszta legyen a haja, mert nagyon sok közösségben még napjainkban is gyakran üti fel fejét a tetvesség. A körömvágással pedig óvhatjuk más gyermek testi épségét, valamint elkerülhetjük, hogy a köröm alatt fertőzéseket hordozzon gyermekünk. Ha már gyermekként hangsúlyt fektetünk az ápolt megjelenésre, felnőttként is könnyedén fog tudni figyelni erre gyermekünk.

A kezdeti csomag: popsitörlő, pelenka és hintőpor


Édesanyám gyakran mondogatja, hogy milyen jó a mai anyukáknak, mert a textilpelenka után a bugyipelenkák és a popsitörlők áldásként vannak jelen egy kisgyerekes család mindennapjaiban. Nyári forró hónapokban pedig igen csak nagy népszerűségnek örvendenek a hintőporok, melyekkel csökkenthetjük a kisbabák izzadság okozta bőrkiütéseit.

Tisztálkodási csomag gyerekeknek

Ezt a csomagot mi magunk felnőttek állítjuk össze. Fontos hangsúlyozni, hogy a gyerekek számára készült termékeket vásároljuk meg! A felnőttek számára készült tusfürdők, samponok állaga, illatanyagai sokkal nagyobb terhelést jelentenek a kicsi gyerekek bőrére, mint gondolnánk. Szintén figyeljünk arra, hogy a fertőtlenítős kézmosókat használjunk kézmosáshoz, és ne jelentsenek alternatív megoldást, ha elfogy a gyerekek számára kifejlesztett fürdető.

Gyerekfürdetőket használva a fürdetés egy kifejezetten apás program. Nagyobb dilemmát csak a hajmosás szokott okozni, amit általában egy jó illatú, szemet kímélő samponnal gyorsan véghez lehet vinni. A fogmosás megint egy olyan kötelező esti elfoglaltság, amit a legtöbb kisgyerek nyűgként él meg. Egy vicces gyerekfogkefe, egy fogmosási időt mérő falra szerelhető homokóra, esetleg egy kellemes ízű fogkrémmel könnyebben a mosdóhoz csalogatjuk gyermekeinket.

És végezetül megérkeztünk a fésülködés rituáléjához. Itt a kisfiúk a nyertesek, mert a rövid hajat ripsz-ropsz meg lehet fésülni, a kislányok hosszú haját ellenben sokszor meg kell szabadítani egy-egy makacs gubanctól.

Ha szeretnénk a gyermekünk tisztálkodásához szükséges sok-sok kütyüt és tisztálkodószert egy helyről, kedvező áron beszerezni, érdemes felkeresni a Potompénz webshopot, ahol minőséget rendelhetünk otthonról, olcsón!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását