2020. október 21. - Orsolya

Kicsit többet vásárolunk

Októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 6,3 százalékkal nőtt a nyers és a naptárhatástól megtisztított adat szerint egyaránt - jelentette első becslése alapján kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2017. december 5. kedd 11:24 - HírExtra
 

Októberben is a nem élelmiszer jellegű termékeket árusító iparcikküzletek forgalma nőtt a legnagyobb, 9,7 százalékos ütemben, az élelmiszerek eladása 3,1 százalékkal, az üzemanyagoké 7,1 százalékkal nőtt naptárhatással korrigálva.

A nem élelmiszer jellegű termékek forgalma a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 2013 júliusa óta minden hónapban emelkedett, az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma 2016 február óta nőtt minden hónapban az előző év azonos időszakához képest.

Az év első tíz hónapjában a forgalom naptárhatástól megtisztított volumene 4,5 százalékkal nagyobb volt, mint az elmúlt év azonos időszakában.

A nem élelmiszer jellegű termékek forgalma 7,7 százalékkal, az élelmiszereké 2,5 százalékkal, az üzemanyagoké 3,2 százalékkal nőtt január-októberben az tavalyi év azonos időszakához képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását