2024. április 23. - Béla
Kevesen tudják, hogy igazán mit is várnak az élettől, mivé akarnak válni, kik akarnak lenni. Az emberek mindössze 1%-a fogalmazza meg konkrétan vágyait, ambícióit, vagyis azt, hogy mi tenné őt boldoggá nap-nap után.
2017. november 25. szombat 08:10 - HírExtra
 
 Ha idáig eljutottál, máris egy nagy lépést tettél a megvalósulás felé, de ennél többre is szükséged lesz. Ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaidat, fel kell építened az odavezető utat! Íme, négy fontos lépés Candace Sjogrentől, az Entrepreneuer.com szerzőjétől:

Írd le!

Először is nyiss egy excel táblázatot és hozz létre benne időtartamokat, például 6 hónap, 5 év, élettartam. A lap bal oldalán, írj fel életkategóriákat, amelyek fontosak számodra. Ezek a következők lehetnek: lelki, családi, pénzügyi, szellemi, barátok, hobbi stb. Ha ez meg van, szánj időt arra, hogy legalább egy célt megfogalmazol magadnak, itt még bármelyik időt és kategóriát választhatod.

Kezdd kicsiben!

Gondolkodj rövid távban, hogy hova szeretnél eljutni a következő egy hónapban. Ha nem megy, eleinte fókuszálj a könnyedebb célokra, mint a hobbi. Lépj ki a komfortzónádból és próbálj ki valami igazán izgalmas sportot! Mindig lesznek nehezebb napok, a lényeg, hogy újra-újra megtaláld a motivációt, amelyek egy sokkal teljesebb jövő felé vezetnek.

Oszd meg másokkal!

Ha teljesnek érzed a listát, kapcsolj hozzájuk személyeket. Olyanokra gondolj, akikről tudod, hogy melletted állnak és mindvégig támogatni fognak, hogy elérd a céljaidat! Nem kell egyedül végig csinálnod, csak azt kell tudnod, kikre számíthatsz!

Ne add fel!

Ez az utolsó és egyben legfontosabb lépés! Ha nem kötelezed el magad a céljaid mellett, nem fog sikerülni. Fantasztikus érzés lesz, amikor az álmaid mellett pipákat találsz a táblázatban, ne mondj le erről érzésről! Mire vársz még?

„Hogyha a motivációd alacsony, akkor érdemes kilépned a napi rutinból, és egy más perspektívából is megnézned, tulajdonképpen miért csinálod mindazt, amit csinálsz. Engedd meg magadnak, hogy a nagyobb, távoli víziód motiváljon, és a céljaid vezessenek! Senki sem tud motiválni minket saját magunkon kívül! Saját magunk motiválásához azonban rendkívül sokat hozzá tud tenni, ha olyan közösségbe jársz, ahol pozitív, támogató környezet vesz körül, ahol mások példáiból is inspirációhoz juthatsz.” – tette hozzá Avidor András, networking szakérő, aki a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezetének, a BNI®-nak az élén több mint 9 éve ösztönzi a magyar vállalkozókat a fejlődésre, álmaik megvalósítására.

 
Forrás: Ferling
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását