2024. március 19. - József, Bánk

Ígéret: az iskolákban szupergyors internetet lesz

A digitális oktatási stratégia fontos állomása a szupergyors internet és a teljes wifi-lefedettség megvalósítása az állami és egyházi iskolákban - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.
2017. október 17. kedd 11:36 - HírExtra
 
Kara Ákos hétfő délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig.

Az államtitkár az M1 műsorában gyors és jelentős lépésnek nevezte a fejlesztést, amelynek megvalósítását még ez év végén, illetve 2018 januárjában megkezdik.

Megismételte, hogy azokban az iskolákban, amelyekben ötszáznál kevesebb gyerek tanul legalább 100 Mbit/s, az ennél nagyobb intézményekben pedig legalább 1 Gbit/s kapacitást és valamennyi állami iskolában teljes wifi-lefedettséget szeretnének biztosítani a tantermekben és az épületek közösségi tereiben.

Az egyházi iskolákban két ütemben fejlesztenek, 2009 végéig, az első ütemben 148 egyházi iskola kap szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget - mondta Kara Ákos.

Hozzátette: a beruházás költsége 31 milliárd forint, amit részben hazai, részben uniós forrásból biztosítanak. A program összesen 1,2 millió diákot és 126 ezer oktatót érint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását