2024. március 3. - Kornélia

Minket ne kritizáljon senki! – kiléptünk

A Magyar Közlöny kedden adta tudtul a hírt, aminek lényege Orbán Viktor kilép a Nyílt Kormányzati Együttműködés nevű nemzetközi programból. Ha egyszerűen kell fogalmaznunk: megsértődtünk, mert kritizálni mertek.
2016. december 7. szerda 07:03 - HírExtra
A Nyílt Kormányzati Együttműködés (OGP) nevű program célja az átlátható kormányzást célozza meg, méghozzá nemzetközi felügyelettel. Egyszerűbben szólva a kormányok (hetven demokratikus ország) egymást tevékenységét figyelik, és ha ködösítést vagy korrupciót észlelnek, jelzik a szervezet és a nyilvánosság felé.

Mivel az Orbán-kormánnyal szemben többször is felemelték a hangjukat, ráadásul idén kifejezetten élesen bírálták a hazai történéseket, a Kedves Vezér úgy döntött kilép a szervezetből. Ha valaki nem akarja meghallani a kritikát, hát befogja a fülét – igazán felnőtt viselkedés.

Indoklásként a Külügyminisztérium az index.hu megkeresésére azt írta: "A Nyílt Kormányzati Együttműködés a jó kormányzati gyakorlatok megvitatása helyett egyes országok leckéztetésének terepévé vált, valós párbeszédet nem folytat, a tényeket elferdíti, és egyoldalú jelentéseket készít. A jelentésekben a hazánkat folyamatosan bíráló úgynevezett civil szervezetek véleménye megjelent, a kormányzati választ azonban negligálták.”

De hogyan kritizált az OGP?


Ismerős lesz mindenkinek: Orbán Viktor kormányzásának idején aggasztóan leépült a fékek és ellensúlyok rendszere, csökken az átláthatóság, veszélyben van a sajtószabadság.

Egy demokratikus és főként felelős, azaz FELELŐS kormány erre egyféleképpen reagálhat: megpróbál javítani saját működésén, hiszen nem azért van hatalmon hogy uralkodjon, lopjon, csajon, hazudjon, hanem azért, mert szolgálja a hazáját.

Egy korrupt, hazug, csaló és kizárólag uralkodni kívánó kormány szintén egyféleképpen reagálhat.
Forrás: Index.hu/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását