2024. április 25. - Márk

Hamilton? Bizony!

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a szezonzáró Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj szombati időmérő edzésén, míg legnagyobb riválisa, az összetettben 12 pont előnnyel vezető csapattársa, Nico Rosberg a második rajtkockát szerezte meg.
2016. november 26. szombat 15:41 - HírExtra
 A 31 éves Hamiltonnak ez pályafutása 61., s az idei 12. pole pozíciója, ahhoz azonban, hogy megnyerje sorozatban harmadik, karrierje negyedik vb-címét, győznie kell vasárnap a futamon, Rosberg pedig nem állhat dobogóra. Ha a német versenyző második, vagy harmadik, akkor első világbajnoki diadalát aratja Hamilton sikere esetén is.

Az időmérőn Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája végzett a harmadik helyen, tinédzser csapattársa, a 19 éves holland Max Verstappen ezúttal hatodik lett.

A negyedik és az ötödik pozícióból a két Ferrari rajtolhat majd Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel sorrendben, míg a Force India két pilótája Nico Hülkenberg és Sergio Perez a hetedik és a nyolcadik helyet foglalja el.

A szezon végén visszavonuló két versenyző közül a brazil Felipe Massa (Williams) a 10., a brit Jenson Button (McLaren) pedig a 12. pozícióból kezdi majd meg pályafutása utolsó F1-es futamát.
Az 55 körös Abu-Dzabi Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását