2024. április 25. - Márk

Először lesz magyar a CINARS-on!

A Recirquel Újcirkusz Társulat képviseli először Magyarországot a világ egyik legnagyobb előadóművészeti seregszemléjének számító montreali Conférence internationale des arts de la scéne (CINARS) biennálén, amelynek szombatig tartó programjában a magyar együttes szerda este lép fel.
2016. november 17. csütörtök 07:14 - HírExtra
 

A magyar társulat a világ legnagyobb kulturális intézményeinek mintegy 600 vezetője előtt mutatja be Cirkusz az Éjszakában című darabjának egy erre az alkalomra átalakított változatát - olvasható a társulat szerdai közleményében.

Mint írják, a résztvevő társulatok számára 25 perces időkeret áll csak rendelkezésre, ezért Vági Bence rendező úgy formálta át az előadást, hogy az egyébként egész estés produkció szinte minden jelenete helyet kapjon benne.

A kétévente megrendezett fesztiválon összesen negyven ország 1500 előadóművésze mutatkozhat be, a hivatalos programban azonban mindössze 23 produkció szerepel. A zenei programok mellett lesznek színházi és táncelőadások, a cirkusz műfaját pedig öt produkció képviseli: a magyar együttes mellett két kanadai, egy svájci és egy dán csoport lép fel.

A Recirquel a CINARS után november végén a spanyolországi San Sebastianba utazik, ahol a Viktória Eugénia Színházban mutatja be a Meztelen Bohóc című egész estés darabját. A társulat előadásai Magyarországon december 6. és 31. között tekinthetők meg ismét a Müpában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását