2024. április 16. - Csongor

Trump miatt lehet esélyünk az olimpiára?

Donald Trump amerikai elnökké választása akár Los Angeles olimpiai pályázatára is hatással lehet, ez pedig akár a magyar pályázat esélyeit is befolyásolhatja. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjai mindenesetre nem tartanak a Trump-effektustól.
2016. november 10. csütörtök 14:40 - HírExtra
 
Az amerikai elnökválasztás eredménye esetleg még Los Angeles 2024-es olimpiai pályázatára is hatással lehet, akár így, akár úgy - boncolgatta az AP hírügynökség.

A beszámoló szerint Trump a muszlimokra, mexikóiakra és másokra tett megjegyzéseivel a NOB egyes tagjait is megsérthette. Márpedig ők választják ki, hogy Los Angeles, Párizs vagy Budapest kapja-e meg a rendezés jogát.

Dick Pound, a NOB kanadai tagja szerint sértődések könnyen előfordulhattak, de szerinte Trump ezt könnyen elfelejtetheti és akár előnyt is szerezhet Los Angeles pályázatának, ha szeptemberben, a titkos szavazás előtt személyesen kampányol majd Peruban.

A NOB dél-afrikai tagja, Sam Ramsamy szerint - akinek szülőföldjét Trump veszélyes káosznak nevezete - az elnökválasztásnak nem lesz hatása a 10 hónap múlva sorra kerülő szavazásra. Trump szerinte mindenkivel goromba volt, és nem hiszi, hogy ez befolyásolná a pályázást.
Forrás: hvg.hu/AP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását