2020. augusztus 8. - László

Szeret nálunk lenni a Bosch

A Bosch csoport hosszú távra tervez Magyarországon; a vállalat tavaly 37 milliárd forintot, az előző évinél 23 százalékkal többet fordított magyarországi kutatás-fejlesztésre, 19 milliárd forintos beruházást valósít meg a hatvani gyárában, ezzel mintegy hatszáz új munkahelyet hoz létre - emlékeztetett  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter amikor megbeszélést folytatott a cég leköszönő és kinevezett új vezetőjével.
2016. október 21. péntek 15:40 - HírExtra


    A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztatása szerint  Javier González Pareja 2011-től irányította a cégcsoportot, Daniel Korioth pedig november 1-jétől áll a magyarországi Bosch csoport élén, egyben a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz, aki felel a bosznia-hercegovinai, a horvát, a montenegrói, a szerb és a szlovén üzleti tevékenységekért is.

    Az NGM tájékoztatása szerint a találkozón Varga Mihály hangsúlyozta: a Bosch csoport elismeri a magyar gazdaságpolitika eredményeit, az infrastrukturális beruházásokon túl komoly részt vállal a hazai digitális kutatás-fejlesztésben és a duális képzésben is.

Százév

    A Bosch több mint száz éve, 1898 óta van jelen Magyarországon, leányvállalatainak forgalma 2015-ben 959 milliárd forint volt, mintegy tizennégyezer embernek adnak munkát - ismertette Varga Mihály.

    Hozzátette: a 19 milliárd forintos hatvani beruházáshoz  a magyar kormány vissza nem térítendő támogatást ad. Hatvanban a Bosch cég a legmodernebb, új generációs elektromos és hibrid autók központi vezérlőit, új típusú hosszú- és középtávolságú radarokat, valamint különböző szenzorokat gyárt majd.

    Varga Mihály az NGM közleménye szerint hangsúlyozta, hogy a vállalat vezetésében bekövetkezett változás nem befolyásolja az eddig is kitűnő kapcsolatokat.
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását