2021. március 3. - Kornélia

A szerbek kiakadtak a migránsok miatt

Amennyiben az Európai Unió országai nem fogadják be a migránsokat, Szerbiának is le kell zárnia a határait - hangsúlyozta Tomislav Nikolic szerb köztársasági elnök hétfőn Belgrádban.
2016. október 3. hétfő 17:46 - HírExtra
A szerb elnök a B92 belgrádi televízió beszámolója szerint úgy fogalmazott: "le kell zárnunk a határainkat a migránsok előtt, mert ők nem is akartak itt lenni, és velünk élni". Hozzátette, hogy amennyiben az Európai Unió "nem haragudott meg" Magyarországra azért, ahogyan a migránsokkal bánt, akkor Szerbiára sem fog.

A szerb köztársasági elnök szavai szerint hihetetlen, hogy a balkáni migránsútvonalon Szerbia az első ország, ahol nyilvántartásba veszik a migránsokat, "mintha az égből pottyantak volna ide".
Tomislav Nikolic véleménye szerint tudni kell, hogy ki lépett be Szerbiába, és ki lépett ki, de nem lehet semmire sem kötelezni az országot, ha valaki úgy döntene, vissza akar küldeni egymillió embert. Szerint erre nem kerülhet sor, akiket visszaküldenek, azoknak valahogyan ki kellene kerülniük Szerbiát, "ugorják át, repüljék át Szerbiát, vigyék vissza az embereket oda, ahonnan hívták, csalogatták vagy kényszerítették őket".

A szerb elnök elmondta, hogy Belgrád komoly kihívásokkal néz szembe a migránsválság miatt, és a gondokról nagy erőkkel tárgyal Brüsszellel. "Nincs szükségünk 5-6 ezer ember elszállásolásánál több helyre, mert akkor az azt jelentené, hogy valaki azt tervezi, hogy az emberek hosszabb ideig maradnak majd itt" - tette hozzá.

Nem hivatalos adatok szerint Szerbiában jelenleg 7-10 ezer migráns tartózkodik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását