2024. március 29. - Auguszta

Késelés Londonban: egy halott

Egy ember meghalt, öten megsebesültek egy késelésben London belvárosában csütörtökre virradó éjjel, a tettest, egy vélhetően mentálisan zavart 19 éves fiatal férfit elfogták a rendőrök. Újabb bejelentés szerint a férfi szomáliai származású norvég állampolgár.
2016. augusztus 4. csütörtök 16:40 - HírExtra

    A hatóságok reggeli tájékoztatása szerint a halálos áldozat egy hatvanas éveiben járó nő, akin már nem tudtak segíteni a Russell Square-en történt késelés helyszínére érkező mentők.

    Az elkövető két nőt és három férfit sebesített még meg - közölte a Scotland Yard. A sebesültek közül hármat délelőtt kiengedtek a kórházból, ketten azonban még ápolásra szorulnak.

    Mark Rowley, a Scotland Yard különleges műveletekért felelős felügyelőhelyettese később a BBC szerint közölte, hogy a tettes norvég állampolgárságú és szomáliai származású férfi, a halálos áldozat amerikai, az öt sebesült pedig brit, amerikai, izraeli és ausztrál állampolgár. A környék, ahol a késelés történt - nem messze a British Museumtól -, közkedvelt a Londonba látogatók körében.

    A tettest sokkolópisztollyal tették ártalmatlanná, emiatt őt is kórházba kellett szállítani. Jelenleg egy London belvárosában lévő kapitányságon folyik a kihallgatása. Emberölés vádjával elrendelték a letartóztatását.

    A rendőrség szerint a késelő indítékai még nem ismertek, így a terrorista indíttatást sem zárják ki teljesen, de hangsúlyozták, hogy inkább a férfi mentális zavartsága állhat a bűncselekmény hátterében. Az ügyben a gyilkossági csoport nyomoz, de a terrorellenes részleg is a segítségükre van.

    A londoni polgármester nyugalomra intett a bűncselekménnyel kapcsolatban. Sadiq Khan közleményben hangsúlyozta: a brit főváros lakosainak épsége elsődleges számára. Azt kérte a lakosságtól, legyenek éberek, és jelentsék, ha bármi gyanúsat észlelnek. A politikus együttérzését fejezte ki az áldozat hozzátartozóival és a sebesültekkel. Khan az ügy miatt visszatér szabadságáról és délután sajtótájékoztatót tart.

    Theresa May kormányfő hivatala egyelőre nem kommentálta az esetet. A miniszterelnöki hivatal egyik szóvivője azt mondta, egyelőre kevés részlet ismert az ügyben, így nem lenne helyénvaló, ha bármit is mondanának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását