2024. március 29. - Auguszta

Remek szerződést írt alá a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. és az olasz Recordati kizárólagos licenc-megállapodást írtak alá a cariprazine, egy innovatív atípusos antipszichotikum forgalmazására a nyugat-európai régióban, valamint Algériában, Tunéziában és Törökországban - közölte a gyógyszeripari vállalat a tőzsde honlapján kedden.
2016. augusztus 2. kedd 10:23 - HírExtra

 

    A megállapodás értelmében a szerződés aláírásakor teljesített úgynevezett mérföldkő kifizetés mellett a Recordati további mérföldkő kifizetéseket teljesít a termék engedélyezési eljárásának, valamint forgalomba hozatalának függvényében. Mindemellett a termék piaci bevezetését követően a Richter további forgalomhoz kötött jogdíj (royalty) bevételekre jogosult. Az összegeket a Richter nem közölte.

    A megállapodás értelmében a Richter a felelős az Európai Gyógyszerügyi Hatóság Gyermekgyógyászati Bizottsága (PDCO) által előírt pediátriai (gyermekgyógyászati) klinikai vizsgálat elvégzéséért, amelyet a Recordatival közösen finanszíroz.

    A tájékoztatás szerint a Richter kutatói által felfedezett cariprazine értékesítési jogait az Egyesült Államokban és Kanadában az Allergan birtokolja. Azt követően, hogy a termék az Egyesült Államokban 2015 szeptemberében törzskönyvi engedélyt kapott, 2016 márciusában Vraylar márkanéven bevezették az Egyesült Államok piacára bipoláris mánia és skizofrénia kezelésére. Ugyancsak 2016 márciusában kezdte el az Európai Gyógyszerügyi Hatóság (EMA) a Richter cariprazine-ra vonatkozó forgalomba hozatali engedélyének értékelését skizofréniára.

    A Richter - az egyik legnagyobb közép-kelet-európai gyógyszeripari vállalat, amely Nyugat-Európában is közvetlen piaci jelenlétet épített ki - tavaly 54,545 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült éves beszámoló szerint, ez több mint duplája a 2014. évinek. A csoport árbevétele 365,22 milliárd forintot tett ki 2015-ben, 3,3 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

    A társaság termékpalettája szinte valamennyi fontos terápiás területet - nőgyógyászati, központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri - felöleli.

    Az 1926-ban alapított Recordati az Olasz Értéktőzsdén jegyzett nemzetközi gyógyszeripari vállalat, melynek mintegy 4 ezer alkalmazottja foglalkozik gyógyszerek kutatásával, fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével. A milánói székhelyű Recordati a legnagyobb európai piacok mellett, Oroszországban, egyéb közép- és kelet-európai országokban, Törökországban, Észak-Afrikában és az Egyesült Államokban van jelen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását