2024. március 28. - Gedeon, Johanna

320 új munkahely Szikszón

Harminc milliárd forint értékű beruházást hajt végre a Hell Energy Csoport Szikszón, a 320 új munkahelyet jelentő fejlesztéshez a kormány hétmilliárd forint támogatást biztosít - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
2016. június 24. péntek 17:43 - HírExtra

 

    Kiemelte: a száz százalékban magyar vállalat a negyedik legnagyobb energiaital-márka a világpiacon, és egyes országokban piacvezető.

    Az új gyárban évente 1,2 milliárd alumíniumdobozt állítanak elő, ezzel a cég megnégyszerezi korábbi kapacitását - közölte.

    Kifejtette: viharos politikai és gazdasági változások zajlanak ma a világban, és egyre élesebb a verseny az országok között a beruházásokért, a munkahelyteremtésért és a befektetésekért. Magyarország ebbe a versenybe nevezett be 2010-ben, amikor döntések születtek a magyar gazdaság alapvető átalakításáról - emlékeztetett.

    Úgy vélte, a magyar gazdaság sikereket ért el az elmúlt időben, és fontos, hogy a magyar vállalatok is sikeresek legyenek. A magyar gazdaság meghaladott egy régi közgazdasági dogmát, bebizonyította, hogy lehetséges egyszerre a növekedés, az új munkahelyek teremtése és a pénzügyi stabilitás - magyarázta. Hozzáfűzte: a 2010-ben elindított gazdasági stratégia sikeresnek bizonyult.

    A miniszter szerint most új szakasz következett el a gazdasági növekedésben, mert egyre több magyar közepes és nagyvállalat képes jelentős beruházásokat végrehajtani Magyarországon, és olyan brandeket építenek fel, amelyek megállják a helyüket a világpiacon. Ilyen a Hell Energy Csoport is, amely 2011 óta 21 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és tavaly 70 százalékkal nőtt az árbevétele, idén eddig pedig már 50 százalékkal - magyarázta.

    Csereklye Barnabás, a Quality Pack Zrt. projektigazgatója arról beszélt, hogy a csoport Magyarország első alumínium italdoboz-gyárát, egy 45 ezer négyzetméteres üzemet hoz létre a hátrányos helyzetű borsodi térségben, Szikszón. A cég három év alatt piacvezető energiaital-gyártó lett Magyarországon, és komoly exportőr is, árbevétele jelentős része exportból származik - mondta.

    Mengyi Roland országgyűlési képviselő emlékeztetett: 2010-ben Szikszó térségében több mint 20 százalék volt a munkanélküliségi ráta, ma 10 százalék alá szorult vissza. Úgy vélte, ez a kormánynak is köszönhető, amely segítséget nyújt az infrastruktúra fejlesztéséhez és támogatja a térséget, továbbá a városnak, amely mindent megtesz, hogy a beruházások a lehető leghatékonyabban valósuljanak meg. A mai beruházás bejelentése egy igazi összefogás eredménye - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását