2024. március 29. - Auguszta

Jön a POSZT!

Hamarosan elrajtol a POSZT, és vele együtt a Versenyprogramot kísérő, a Zsolnay Negyedben megrendezésre kerülő POSZT Fesztivál, illetve a Kodály Központban zajló A POSZT bemutatja sorozat, amelynek keretein belül esténként szuperprodukciókat mutatnak be Európa egyik legjobb akusztikájú hangversenytermében.
2016. június 6. hétfő 15:20 - HírExtra

A Pécsi Országos Színházi Találkozó korábbi OFF programjai POSZT Fesztivál néven új helyszínekre költöztek, jelentősen kibővültek, és a korábbi évekhez hasonlóan számtalan ingyenes és fizetős programmal várják a látogatókat. Itt, a Zsolnay Negyed zöldkörnyezetében és számos játszóhelyén több mint 150 programot szerveztek, amelyek között régóta futó, legendás, teltházas előadások éppúgy megtalálhatók, mint alternatív kísérleti, utca- és táncszínházi előadások, sőt: az idén induló Fesztivál komoly könnyűzenei koncertkínálattal is csábítja a látogatókat. Most, hogy már csak pár nap van hátra a POSZT-ig, a szervezők elérkezettnek látták az időt, hogy az utolsó titkokról is lerántsák leplet: számos új ingyenes és fizetős programot jelentettek be az elmúlt hetekben.

Az HBO Magyarország és a POSZT frissen induló együttműködésének köszönhetően az HBO GO Klub a csatorna saját gyártású, prémium sorozatait (Aranyélet, Terápia) és díjnyertes dokumentumfilmjeit (Ütős csajok, Reményvasút, Szerelemvasút) vetítik az érdeklődőknek az HBO GO-n keresztül. Az Aranyélet sztárjai és alkotói, Olasz Renátó, Kiss Andrea és Tasnádi István forgatókönyvíró közönségtalálkozóra is készülnek, amelyen a fiatal tehetségek és a modern hazai sorozatgyártás viszonyáról is szó esik majd.

Az ingyenesen látogatható Fesztivál Sétány több mint hatvan programot kínál: szabadon látogatható előadások és koncertek mellett gasztronómiai teraszok, kézműves vásárok, ingyenes szakmai beszélgetések és közönségtalálkozók hívogatják a látogatókat, a kitelepült pincészetek pedig minőségi borok kóstolóival várják a vendégeket. A tüzesebb italok kedvelőit a Csalló pálinka kézműves pálinkái várják, a bágyadt délutánokon pedig a Filter Café kávékülönlegességeivel kényeztethetjük magunkat. A nagy hőségben a Bóbita Bábszínház teraszán válthatjuk valóra fagylaltálmainkat.

A POSZT-on megtalálhatjuk a balkáni konyha különlegességeit is: csevapcsicsa, pljeskavica, házi kolbászok készülnek mindig frissen, faszenes grillen, minőségi alapanyagokból, az Ízes Magyar Csemege Szendvicsbárban pedig az ország legfinomabb kézműves termékeit (szarvas szalámi,mangalica sonka,házi füszerezésü grill kolbász…) töltik világbajnok pécsi pékük, világbajnok cipócskájába, amit kézműves magyar sörrel és a vidék boraival öblíthet le a hozzájuk látogató.

Az idei évben a Művész presszó és a Pécsi Est Café is a POSZT-ra költözik. Az előbbi helyszínre a Kisüzem több mint 20 féle kézműves sörrel érkezik, sőt, a vállalkozó kedvűek akár a sörfőzés mesterségében is kipróbálhatják magukat, és minden bizonnyal így is tesznek, hiszen a ismert művészek is megpróbálkoznak majd a feladattal, amikor épp nem a csapok mögé állnak be.

A POSZT alatt az E78 éjszaka zenés szórakozóhellyé változik: az ingyenesen látogatható kávézóban minden este folyamatos zene és DJ-k gondoskodnak a hajnalig tartó kikapcsolódásról.

Szintén a Fesztivál Sétányon, a két Miénk itt a Tér színpadon lépnek fel a POSZTOLJ! tehetségkutató legjobbjai, akik egymást váltva gondoskodnak a látogatók szórakoztatásáról. Itt lesz táncház, és itt hallgathatjuk meg a kaposvári egyetemisták koncertjeit, de Méhes Csaba is itt adja elő legjobb jeleneteit, esténként pedig akár Kádek Henyt is hallhatjuk Dés és Presser dalokat énekelni, vagy épp rophatjuk a Duende tüzes dallamaira.

Az idei évben a Versenyelőadások időpontjaihoz igazodva ingyenes fesztiválbusz viszi a látogatókat a Negyedbe, amelyen a Fesztivált végigkísérő, számos produkcióval készülő Horváth Bros. színész-zenész tagjai tartanak meglepetés-szerű koncerteket, hogy még az utazás se lehessen egy pillanatig sem unalmas.

Szintén idén először, a Látogatóközpontban megnyíló Szurkolók Klubjában az Európa Bajnokság meccseit is nyomon követhetjük, A RÁDIÓ 1 PÉCS is a POSZT-ra költözik, hogy élő bejelentkezésekkel, beszámolókkal, interjúkkal tartsa naprakészen a pécsieket. 9-én, 10-én és 16-án ingyenes fáklyás városnézésre invitálják a POSZT látogatóit, akik az előadásokat követően romantikus nyár esti sétára indulhatnak, és így kivételes módon ismerhetik meg a pécsi belvárost. A városnézés során fáklyafénynél tekinthetik meg a Széchenyi tér főbb nevezetességeit, a Színház teret és a pécsi sétáló utca legjelentősebb épületeit. A Búza téren átkelve a Tudásközpont és a fényárban úszó Kodály Központ érintésével a Major utcán keresztül érkeznek majd a résztvevők a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ahol a POSZT Fesztivál hajnalig tartó, színes forgataga várja őket. Az esti városnézésen a részvétel ingyenes!

Az újonnan a programba illesztett előadások között olyan különlegesen izgalmas alternatív színházi előadásokat találhatunk, mint az Assitej üveghegy-díjas, interaktív játéka, a Socioploly, a Janus Egyetemi Színház Mizantróp című produkciója, vagy a Sanyi és Aranka Színház Összkomfort című előadása, a kőszínházak kedvelőit pedig a Békéscsabai Jókai Színház varázsolja majd el a Mario és a Varázslóval. A Vertigo Szlovák Színház Ondrej ©ulaj: Mese a kutyusról és a cicusról című történetének színpadi adaptációjával debütál a POSZT Fesztiválon.

Az idei POSZT-ot záró, a Kodály Központban megrendezésre kerülő, ünnepélyes díjátadó gála vadonatúj műsorstruktúrával, bejátszásokkal, klippekkel, meglepetés sztárvendégekkel, számos fellépővel, pezsgővel, és a gála után fogadással várja az érdeklődőket. Fellép többek közt: Almási Éva, Balázsovits Edit, Piros Ildikó, a Pécsi balett, Farkas Gábor Gábriel, Szente Vajk. Jegyek az Ünnepélyes gálára már kaphatók.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását