2024. április 20. - Tivadar

Jól jártak a magyarok a romániai választásokon

A jelentős magyar lakosságú erdélyi városok polgármestereinek többsége újabb mandátumot szerzett a vasárnapi választáson - derült ki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) párhuzamos szavazatszámlálása alapján közzétett adatokból.
2016. június 6. hétfő 11:50 - HírExtra

 

    Kovászna megye székhelyén, Sepsiszentgyörgyön Antal Árpád polgármester, Kézdivásárhelyen Bokor Tibor polgármester, Baróton Lázár Kiss Barna szerezte meg a szavazatok túlnyomó részét, valamennyien az RMDSZ jelöltjei.

    Hargita megye székhelyén, Csíkszeredában Ráduly Róbert, a mandátumáról tavaly lemondott polgármester, Székelykeresztúron pedig Rafai Emil szerzett újabb mandátumot az RMDSZ színeiben. Tusnádfürdőn a Magyar Polgári Párt (MPP) jelöltje, Albert Tibor nyert.

Gyergyószentmiklóson a települést megbízottként vezető MPP-s Nagy Zoltán szerzett mandátumot. Mindketten RMDSZ-es ellenjelölt nélkül, a szövetség támogatásával szálltak versenybe.
    Kovásznán és Szovátán a korábbi RMDSZ-es polgármester nem indult a választásokon, de a szövetség mindkét telpülésen megőrizte a polgármesteri tisztséget. Kovásznán Gyerő József, Szovátán Fülöp László nyert.

    Az Erdon portál az RMDSZ-től kapott információkra hivatkozva közölte, hogy a partiumi városok közül a szövetség színeiben nyerte meg a választásokat Pocsaly Zoltán Margittán, Béres Csaba Székelyhídon, Nyakó József Érmihályfalván, és Török László Nagyszalontán. A helyi portál közlése szerint az RMDSZ-es Kovács Jenő polgármester újabb győzelmet aratott Nagykárolyban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását