2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Május 19-én megindult a jogi egyesülési folyamat, amelynek eredményeképpen egy cégbe olvad össze a magyar ásványvízpiac két vezető szereplője, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt.
2016. május 23. hétfő 16:27 - HírExtra
 A 2015-ben a Central European Mineral Water Holding létrehozásával közös tulajdonba került két vállalat 2016. november 1-től Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. néven működik tovább.

A Szentkirályi és a Kékkúti közös története 2015 tavaszán kezdődött, amikor Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonosa és a Közép-Európa legnagyobb ásványvíz-palackozó vállalatát, a cseh Karlovarské Minerální Vody Csoportot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család stratégiai megállapodásának keretében létrejött a Central European Mineral Water Holding (CEMW). A tranzakció nyomán a Holding tulajdonába került a hazai ásványvízpiac két meghatározó társasága, a piacvezető Szentkirályi Ásványvíz Kft. és az egyik legtradicionálisabb magyar ásványvíz-vállalat, a Kékkúti Ásványvíz Zrt.

„A két cég egyesítése közel egy éve zajlik. Közös irodába költöztünk, összevontuk a vezetőséget és az értékesítést. Az eddig elért eredmények alapján az integrációnak köszönhetően sokkal hatékonyabbá vált a működésünk. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. az ásványvízpiaci növekedést meghaladó, 13 százalékos erősödéssel zárta a 2015-ös évet. 2016-ban további 10 százalékos bővülést várunk, amelyet az idei első három hónap mindegyikében sikerült is elérni. Az integráció következő, logikus lépéseként kerül sor a két vállalat cégjogi egyesülésére a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. létrehozásával. Az Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. várható éves árbevétele megközelítőleg 15 milliárd forint, alkalmazottainak létszáma pedig 310 fő körül alakul” – mondta el Balogh Levente, a Central European Mineral Water Holding elnöke.

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.-t Martin Olivér irányítja ügyvezető igazgatóként. „A jogi egyesülés mellett az idei év kiemelkedő feladata a Szentkirályi-Kékkúti által forgalmazott márkák újrapozícionálása. Ennek keretében megújul, és új termékekkel bővül a Theodora termékcsalád: a közelmúltban jelentek meg a polcokon az új Theodora ízesített vizek citrom, narancs és málna ízekben, és rövidesen új, az aktuális fogyasztói szokásokat kiszolgáló szénsavmentes ásványvízzel gazdagodik a Theodora kínálata.

Az idei évi termékfejlesztéseket jelentős beruházások támogatják. Kékkúton egy közel 2,5 millió eurós beruházással valósul meg az ízesített termékek gyártási képességének megteremtése, míg Szentkirályon a vízkezelő technológia újul meg. Emellett a HORECA szegmensben is megújított és kibővített termékkínálattal erősítjük a Szentkirályi-Kékkúti jelenlétét” – mondta el Martin Olivér.
Forrás: flowpr
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását