2024. április 20. - Tivadar
A civilek meglepően kemény fellépése volt jellemző az Nemzeti Ünnepen: Orbántól és Ádertől is bocsánatkérést várnak. Ha nem teszik, sztrájkhullám és polgári engedetlenség várható.
2016. március 16. szerda 12:47 - Pénzes Dávid

 

Orbán Viktor ünnepi beszéde ellen szervezett megmozdulást a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság a Nemzeti Múzeum mellé. A társaság vezetője Büki Zoltán élesen kritizálta az Orbán-rendszert, főként a kormányzat pénzlenyúlásairól és demokrácia-felfogásáról beszélt, ami szerinte elfogadhatatlan, ezért menniük kell.

Az egy-kétszáz résztvevő síppal, kereplővel és hangos bekiabálásokkal (Orbán takarodj!, Diktátor! Mocskos Fidesz!) próbálta zavarni Orbán beszédét, annak ellenére, hogy Büki azt kérte, fordítsanak hátat a miniszterelnöknek a beszéd alatt. A résztvevők piros lapot felmutatva jelezték Orbánnak, nincs rá szükség a pályán.

A beszéd közben egyetlen atrocitás történt. Az egyik Orbán-ellenes transzparenst egy Orbán-hívő férfi kikapta az azt tartó nő kezéből és összetépte. Ekkor kisebb dulakodás alakult, ki de a rend hamar helyreállt.

Jóval nagyobb tömeg gyűlt azonban össze a Tanítanék Mozgalom szervezésében délután 3 órakor a Hősök terén. Itt az esős idő ellenére több ezren gyülekeztek. Az ellenzékiség új szimbóluma a kockás minta szinte mindenhol feltűnt: esernyőn, ingen, kockárdán (kockás kokárda). Az 50-60 ezer ember között meglepően sok fiatal, diák és kisgyerekes szülő volt jelen.  

A nagy bejelentés

Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója Kossuth téri felszólalásában bejelentette: ha  Orbán Viktor és Áder János nyolc napon belül, vagyis március 23-ig nem kérnek bocsánatot "az elmúlt hat esztendőben megalázott emberektől", illetve nem ülnek le tárgyalni velük kompetens kormánytagok akkor március 30-án egyórás országos munkabeszüntetést tartanak.

"Egy órára megállna az élet Magyarországon" - mondta Pukli. Ha eredménytelen, akkor az egyórás sztrájkot az azt követő héten két majd három órás munkabeszüntetés követi.

 

Forrás: hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását