2024. április 19. - Emma

Az EU nem viccel

Az Európai Parlament (EP) kedden Strasbourgban megszavazta azt a javaslatot, hogy a súlyos pénzügyi csalások - például a LIBOR bankközi referenciakamat értékének manipulálása - esetén a kiszabandó büntetési tétel legalább négy év szabadságvesztés legyen.
2014. február 4. kedd 13:43 - HírExtra
Az unió pénzügyi piacaiba vetett bizalom megerősítését és a befektetők hatékonyabb védelmét célzó szabályok most a tagállami kormányokat megjelenítő Tanács hivatalos jóváhagyására várnak.

"A mai döntés nagy előrelépés abba az irányba, hogy az európai bíróságok elejét vegyék a piaci visszaéléseknek. Ez az első olyan szabály, amely uniós szinten vezet be kemény büntetést az ilyen bűncselekményekkel szemben. (...) Nem a LIBOR-botrány volt az utolsó ilyen eset, a piaci manipuláció gyanúja az olaj-, gáz- és devizapiacon is felmerül" - nyilatkozott Arlene McCarthy, a témafelelős angol szocialista EP-képviselő.

Az indítványt 618 szavazattal, 20 ellenszavazat és 43 tartózkodás mellett fogadta el a parlament.
A jogszabálytervezet értelmében az egész unió területén érvényesíteni kell, hogy a bennfentes kereskedelem, illetve a piaci manipuláció legsúlyosabb eseteiben legalább négyéves, a bennfentes információ jogosulatlan közzététele esetében pedig legalább kétéves szabadságvesztést szabjanak ki a bíróságok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását