2024. április 20. - Tivadar
A TV2 "együtt és külön-külön is egyértelműen" visszautasítja az MSZP közleményében foglaltakat, amelyben azt közölték: a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GHV) fordulnak a TV2 eladásának kivizsgáltatása érdekében.
2014. január 31. péntek 17:26 - HírExtra
A csatorna pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: "Braun Róbert képviselőjelölt alaptalan vádjainak közlése miatt az elmúlt hetekben sajnos már több sajtóorgánum kényszerült helyreigazításra". Hozzátették: ezúttal is erre számítanak.

A ProSiebenSat.1 cégcsoport december 23-án jelentette be, hogy eladta a TV2-t is üzemeltető MTM-SBS Zrt-t. A TV2 honlapján közzétett közlemény szerint az országos kereskedelmi csatornát, a portfolióba tartozó három kábelcsatornát (SuperTV2, FEM3, PRO4) és a cégcsoport minden eszközét Simon Zsolt TV2-vezérigazgatónak és Yvonne Dederick gazdasági igazgatónak a tulajdonában lévő TV-HU1 Kft. és a TV-CEE1 Kft. vásárolta meg.

A TV2 értékesítésének körülményei miatt Braun Róbert (MSZP) és Szigetvári Viktor (Együtt2014) múlt hétfőn jelentette be, hogy ismeretlen tettes ellen gazdasági csalás gyanújával feljelentést tesz.

Braun Róbert és Szigetvári Viktor pénteki közös közleményükben azt írták: feltételezhető, hogy olyan gazdasági összefonódás áll fenn a vásárlást bonyolító cégek között, amely sértheti a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvényt. Emlékeztettek arra, hogy Simon Zsolt vezérigazgató egy lapinterjúban elismerte, hogy a TV2 2014-ben veszteségesen fog üzemelni, valamint a ProSiebenSat.1 által nyújtott hitelt 2018-ig kell visszafizetni.

Az ellenzéki politikusok közölték, felkérték a GVH-t, hogy szólítsa fel valamennyi érintett vállalkozáscsoportot, forduljon a hivatalhoz az összeolvadás engedélyezése érdekében. Kérték továbbá, hogy az összeolvadás engedélyezési eljárása során szerezze be a médiatanács állásfoglalását - tették hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását