2024. április 28. - Valéria

LMP: ne titkolózzanak Paksról!

Az LMP újabb, a paksi atomerőmű bővítésére vonatkozó összes szerződés, valamint azok mellékleteire és hatástanulmányaira kiterjedő közérdekű adatigényléssel fordul a kormányhoz. Ezt Szél Bernadett, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, szóvivője jelentette be hétfőn Budapesten újságíróknak.
2014. január 20. hétfő 17:05 - HírExtra
Hangsúlyozta, korábban csak Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől próbálták megtudni a Moszkvában aláírt szerződések részleteit, de most olyan igénylést fogalmaztak meg, amely a teljes megállapodásra kiterjed. Az ellenzéki politikus szerint erre azért van szükség, mert a kabinet felháborító módon semmilyen részletet sem árult el a "Magyarország szuverenitását súlyosan sértő paktumból".

Szél Bernadett aláhúzta: parlamenti képviselőként a titkosított adatokat is joga van megismerni, ezért arra számít, 15 napon belül minden információ a rendelkezésére áll majd az ügyben. Szólt arról is, hogy az Európai Bizottság energiaügyi főigazgatóságánál is adatigényléssel éltek, továbbá közölte, Áder János köztársasági elnök jelzését is várják, mikor tudja fogadni őket korábbi megkeresésük alapján.

Szél Bernadett emellett ismét nyílt vitára hívta Németh Lászlónét, aki szerinte nem válaszolt korábbi hasonló felhívására. A szóvivő az ellenzéki pártokat, az MSZP-t, a Jobbikot és a DK-t is bírálta, amiért nem voltak hajlandók velük együttműködni egy, a paksi atomerőmű bővítéséről szóló vitanap összehívásában.

Az LMP mindezekre tekintettel továbbra is vár mindenkit az erőműbővítéssel szembeni szombati demonstrációjára - fűzte hozzá Szél Bernadett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását