2024. május 16. - Mózes, Botond

Mi van az EU foglalkoztatottságával?

Negyedéves szinten nem változott, éves szinten csökkent a 28 tagállamból álló Európai Unióban (EU) a teljes foglalkoztatottság az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerint.
2013. december 13. péntek 11:44 - HírExtra
A harmadik negyedévében nem változott az összesített foglalkoztatottság sem az EU-ban, sem az eurózónában 2013 második negyedévéhez képest. Mindkét időszakban 223,2 millió foglalkoztatott volt az EU-ban és 145 millió a 17 tagországból álló eurózónában.

Az egyes tagállamok esetében voltak kisebb eltérések. Portugáliában 1,2 százalékkal, Írországban 1,1 százalékkal, az Egyesült Királyságban 0,6 százalékkal nőtt a foglalkoztatás negyedéves alapon, miközben Észtországban és Litvániában 1,5 százalékkal, Cipruson 1,4 százalékkal, Finnországban 1,2 százalékkal csökkent - írta az Eurostat jelentése.

Éves bázisú alapon, azaz 2013 harmadik negyedévét 2012 harmadik negyedévéhez viszonyítva viszont csökkenést mértek az összesített foglalkoztatottsági adatban is. A teljes unióban 0,3 százalékos volt a visszaesés, az eurózónában 0,8 százalék.

Magyarország esetében 2013 harmadik negyedévében negyedéves alapon nem változott a foglalkoztatottság, de éves bázison 0,4 százalékkal növekedett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását