2024. április 26. - Ervin

Szerdán kezdődik a Budavári Borfesztivál...

Mindegy, hogyan érkezik a Borfesztiválra: párban vagy barátokkal, kezdő borkedvelőként vagy gyakorlott, szakavatott borismerőként, szomorkás vagy felhőtlen hangulatban, a Borfesztivál tartogat néhány meglepetést, amiben mindenki örömét leli majd.
2012. szeptember 9. vasárnap 12:37 - HírExtra
„Nincs még egy olyan fesztivál, ahol ennyi szép nő és férfi sétál mosolyogva, borospohárral a kezében, mint a Budavári Borfesztiválon.” –írja egy borrajongó. És mennyire igaza van. Érdemes pár percre belefeledkezni a Borfesztivál forgatagába. Egymást átkaroló, boldog párok, nevetgélő lánycsapatok, komoly formájukat mutató vagány srácok.

Sokan közülük lehet, hogy magányosak, de az idei Borfesztiválon BorÁmor nyila szerelemre lobbanthat bárkit! Aki kulturált, bort kedvelő partnert keres, de úgy érzi, mintha homlokára lenne írva: „Foglalt vagyok”, az regisztráljon a Budavári Borfesztivál honlapján, BorÁmornál. Kedves, határozott, de könnyed hangvételű moderálással és jó borokkal, naponta lesz rá lehetőség, hogy a bátrabb, a merészebb hölgyek, urak részt vegyenek ebben a játékban a Borfesztivál VIP sátrában. Tíz nő, tíz férfi, három perc beszélgetés, aztán csere, majd ismét csere. Három perc éppen elég, hogy pattanjon a szikra.

Akitől távol áll az ismerkedés e közvetlen fajtája, az egyszerűen kérje BorÁmor standjánál a kitűzőt, amely finoman jelzi szintén magányos embertársainak, hogy ő bizony párt keres. De ne feledjük: Ámor nyilának néha kell egy kis célzóvíz.

„Hogy én is értsek hozzá!”

A Borfesztivál azokra is gondol idén, akik még kezdő borkóstolók. Nekik készült egy kedves, fiatalos, vidám kiadvány, amelyből megtudhatjuk többek között, hogyan kell fogni a borospoharat, hogyan kell szakszerűen megkóstolni egy bort, melyik ételhez milyen bort válasszunk. Egy szórakoztató gyorstalpaló, ami a zsebben lapulva bármikor elővehető.

A Borfesztivál szolgáltatásai

Mesterségek bemutatása a Népművészeti Egyesületek Szövetsége közreműködésével. A Borfesztivál felé vezető úton, a Szent György utcában népművészek mutatják be elsősorban a borkészítéssel kapcsolatos mesterségeket, a használati tárgyak elkészítésének módját a Borfesztiválra érkezőknek és az érdeklődőnek.

A kisgyermekes családok számára is jó szórakozást, kikapcsolódást kínál a Borfesztivál. A Magyar Nemzeti Galéria játszóházas gyermekmegőrzőjében múzeumpedagógusok nyújtanak színvonalas, ingyenes szórakozást a gyermekeknek minden nap. Szombaton és vasárnap a színpad mellett klasszikus gyerek hobbytechnikák alkalmazásával hűtő mágneseket, cserépfigurákat készíthetnek a kicsik, valamint kipróbálhatnak számos hobbi eszközt a Kreatív Hobby jóvoltából.

Szabad net

Idén is lesz ingyenes internet a Borfesztiválon az ACE Telecom jóvoltából! A szolgáltatás nem csak a barátokkal való folyamatos kapcsolattartást, az élmények azonnali megosztását teszi lehetővé, hanem lehetőség nyílik az okostelefonok célirányos használatára is. Az applikáció tartalmazza a Borfesztivál térképét, a kiállító borászok adatait, elérhetőségeit, a színpadműsorokat, a fellépő művészek és együttesek bemutatását, ajánlott bortúrákat, fontos közérdekű információkat és még sok hasznos információt.

Az elmúlt évben nagy sikert aratott parafadugó-gyűjtő kampánynak köszönhetően rengeteg dugó gyűlt össze. Ahhoz kevés volt, hogy újrahasznosításra kerüljenek, de 16 óvoda gyermekei rengeteg játékot készítettek belőlük. Aki idén is elhozza összegyűjtött parafa dugóit, ajándékot kap, és egy sorsoláson is részt vehet.

Bemutatkoznak a Fesztivál Éttermek. Szeptember 7-17. között Budapest legjobbjai közül 17 étterem készít 5 fogásból álló menüsort. Minden fogás az azt megálmodó főszakács stílusát tükrözi, és minden fogást tökéletesen kiegészít egy gondosan kiválasztott bor. A Table Free Budapest segítségével egyszerű az asztalfoglalás. Próbálja ki!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását