2024. március 29. - Auguszta

Katamaránon az olimpikonjaink

A 2012-es Kékszalag vitorlásverseny győztes katamaránja, a Fifty-Fifty felejthetetlen kirándulásra vitte hazánk és a világ legjobb sportolóit, így tisztelegve teljesítményük előtt. Jakabos Zsuzsanna beleszeretett a sportba és Dombi Rudolf is megtalálta legújabb hobbiját.
2012. augusztus 17. péntek 11:53 - HírExtra
Hazánk legjobb vitorlásversenyzőinek meghívásából Balatonfüredre érkeztek olimpikonjaink, Cseh László, Szabó Gabriella, Csernoviczki Éva, Dombi Rudolf, Kökény Roland, Jakabos Zsuzsanna, hogy kipróbálják a magyar fejlesztésű, világviszonylatban is egyedülálló Fifty-Fifty nevű katamaránt, amely idén rekordidővel megnyerte a Kékszalag vitorlásversenyt. Noha a sportolóknak még nem volt idejük kipihenni az olimpiai fáradalmakat, a csábító programra nem tudtak nemet mondani.

A legénység a verseny óta először bocsátotta vízre a hajót, amely a 17 km/órás szélben 30 km/ órás átlagsebességgel repítette a vízen a kajakosokat és a többi sportolót. Mindenki nagyon élvezte az utazást, amely során kipróbálhatták a vitorlásfeladatokat is: Jakabos Zsuzsa csörlőzött, Cseh László a kötélmunkában segédkezett.

A legnagyobb élmény egyöntetűen az volt a vendégek számára, amikor a hajó egyik teste kiemelkedett a vízből és így gyorsított föl maximum sebességre.

„Megtaláltam a legújabb hobbimat. A legénység ráadásul felajánlotta, hogy bármikor Balatonfüreden járok, mehetek velük edzeni.”– mondta Dombi Rudolf olimpiai aranyérmes kajakversenyző.

A Fifty-Fifty legénységének vezetője, Józsa Márton minden sportolónak fölajánlotta a lehetőséget a visszatérésre, sőt meghívta őket a tengerre is, ahová a csapat a Wild Joe nevű vitorlás hajóval jár versenyezni.

Legközelebb szeptemberben mérettetnek meg Szardíniánál a tengeren, de edzenek egy magyar rekord fölállítására is, amikor is a katamaránnal megdöntik a Balatonkenese-Keszthely táv legjobb eredményét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását