2024. május 13. - Szervác, Imola

Terhes nőt gázoltak halálra, a gyermek él

Személygépkocsi gázolt halálra egy fiatal terhes nőt Gacsályban szerdán; a gyermekét a mentőknek sikerült újraéleszteni és a mátészalkai kórházba szállították - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
2012. március 28. szerda 10:50 - HírExtra
Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a 29 éves nőt az autó eddig még nem tisztázott körülmények között ütötte el Gacsály belterületén. A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett gyalogoshoz mentőhelikopter érkezett a helyszínre, de nem tudták megmenteni az életét, a nő meghalt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője kifejtette: szerda reggel, nem sokkal fél hét után riasztották a mentőket Gacsályra. A segítség megérkezéséig az elgázolt terhes nőt a férje próbálta újraéleszteni. A kiérkező mentőtiszt, miután a nő újraélesztése reménytelen volt, azonnali császármetszés mellett döntött. A gyermek légzés és vérkeringés nélkül jött világra.

Az újszülött kislányt a mentőautóban sikerült újraéleszteni, majd mentőhelikopter és koraszülöttmentő közreműködésével, viszonylag stabil állapotban a nyíregyházi intenzív centrumba szállították.

A szóvivő tájékoztatása szerint az Országos Mentőszolgálat főigazgatója dicséretben részesíti azokat a mentődolgozókat, akik a gyermek életét megmentették.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezete igazgató-főorvosa korábban azt közölte: a terhességének kilencedik hónapjában lévő nő éppen orvosi vizsgálatra ment, amikor az autó elütötte. A mentők helyszínre érkezésekor életjeleket már nem mutatott, a babát viszont kiemelték a méhéből, újraélesztették és mentőhelikopterrel először a mátészalkai kórházba, majd a nyíregyházi gyógyintézet gyermekosztályára vitték.

Vitkai Éva, az utóbbi kórházat működtető Egészségügyi Holding (EH) Zrt. kommunikációs munkatársa elmondta: az újszülött kislányt az intenzív terápiás részlegen ápolják, az orvosok mindent megtesznek az életben tartásáért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását