2024. május 6. - Ivett, Frida

Timosenkó nincs egyedül

Európai néppárti politikusok ígértek támogatást a bebörtönzött Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnöknek - jelentette be Kijevben az ellenzéki politikus lánya, aki részt vett az Európai Néppárt csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján.
2012. március 2. péntek 10:35 - HírExtra
"Akikkel csak találkoztam, azt mondták, hogy az eddiginél is erőteljesebben fognak küzdeni anyámért, mivel a helyzet nem javul" - idézte Jevhenyija (Carr) Timosenkót az Unian internetes hírportál.

A fiatal nő név szerint említette Janez Jansa szlovén miniszterelnököt és Angela Merkel német kancellárt, aki oroszul beszélt vele, s arra kérte, mondja meg az édesanyjának, hogy az Európai Néppártot alkotó tagszervezetek támogatják.

Julija Timosenkót tavaly októberben ítélték hét év börtönre, mert kormányfőként aláírta az orosz Gazprom nagyvállalattal kötött, Ukrajna gázellátásáról szóló megállapodást. Az ítéletet élesen elítélte és politikai megrendelésre születettnek minősítette az Európai Unió és az Egyesült Államok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását