2024. április 25. - Márk

Esztergomban áll a bál

Ellenzéki képviselők és civil érdeklődők pólóra vetkőztek Esztergomban, a képviselő-testület pénteki ülésének kezdetén, a trikókon a március 23-i helyi népszavazásra való felhívás szerepel.
2012. március 2. péntek 11:37 - HírExtra
Az akció kezdetén Stámusz Andrea, a Jobbik képviselője felidézte, hogy az egy héttel ezelőtti ülésen Kálmán Sándor fideszes képviselő letépte előle a népszavazást propagáló felhívást. "Remélem, hogy most nem ér atrocitás" - jelentette ki, majd levette blúzát, és alatta láthatóvá vált a népszavazásra felhívó póló. Példáját követve pólóra vetkőzött Nyíri Attila MSZP-s képviselő és az ülésteremben helyet foglaló 15 érdeklődő.

Március 23-án civil szervezetek, valamint a Jobbik, az LMP és az MSZP közös kezdeményezésére 11 kérdésből álló helyi népszavazást tartanak Esztergomban. A népszavazás érdekében a kérdőíveken egy hónap alatt összesen harmincezernél több aláírást gyűjtöttek össze.

A szervezők egyike - Körmöczi Miklós, az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesületének elnöke - az MTI-nek korábban azzal indokolta a kezdeményezést, hogy "a kérdések szinte minden esztergomit életminőségében és anyagi helyzetében közvetlenül érintenek, lefedik azokat a problémákat, amelyek több mint egy év óta - a Fidesz-frakció elutasító, a város lakosságát büntető, jogszabályellenes, a közhatalommal, a testületi létszámfölénnyel visszaélő döntéshozatali gyakorlata miatt - hiába várnak megoldásra".

A pénteki testületi ülésen Tétényi Éva független polgármester újra előterjesztette a képviselő-testület feloszlatására vonatkozó javaslatát, mivel szerinte nincs együttműködés a Fidesz-frakció és testület többi tagja között. A Fidesz-frakció szavazataival a kérdést levették a napirendről.

Tétényi Éva közölte továbbá, hogy hasonló indokokból nem hajlandó előterjeszteni az alpolgármester megválasztását. A szintén napirenden lévő szervezeti és működési szabályzat módosításáról a polgármester elmondta, állásfoglalást kért a kormányhivataltól, hogy rajta kívűl más is előterjesztheti-e ezt a kérdést; a válasz megérkezéséig nem veszi napirendre a kérdést - tette hozzá.

"Mindezek ellenére a szervezeti és működési szabályzat konszenzusos kialakítását fontosnak tartom, mert hozzájárulna a bizottságok jobb működéséhez" - mondta a független polgármester.
Az ülésen a nap végén tárgyalják Esztergom 2012-es költségvetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását