2024. április 27. - Zita

Pert nyer a TASZ az az NMHH-val szemben

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) ki kell adnia azt a levelet, amelyet a hatóság elnöke Egyesült Államok külügyi helyettes államtitkárának küldött a magyar médiaszabályozásról - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Törvényszék hétfői első fokú döntéséről a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). Az NMHH szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: a hatóság eljuttatja a TASZ-nak a Thomas O. Melia számára elküldött levelet.
2012. február 27. hétfő 17:12 - HírExtra
Az eljárást kezdeményező TASZ azért fordult a bírósághoz, mert amikor Thomas O. Melia amerikai helyettes államtitkár még a nyáron aggodalmát fogalmazta meg a magyar médiaszabályozásról, az NMHH nem hozta nyilvánosságra azt a levelet, amelyet Szalai Annamária, a hatóság elnöke erre válaszul írt.

A levél megszületésének a tényét a NMHH honlapján közzétett sajtóközleményben bejelentette - olvasható a TASZ közleményében. A TASZ kérte a teljes levél nyilvánosságra hozatalát, ezt azonban arra hivatkozással tagadta meg a NMHH, hogy az abban foglaltak Szalai Annamária személyes adatainak minősülnek - közölte a jogvédő szervezet.

Mint írják, a Fővárosi Törvényszék ítélete leszögezte, hogy közfeladatot ellátó szervek feladat- és hatáskörében eljáró személy feladat- és hatáskörével összefüggő személyes adata közérdekből nyilvános adat. A médiafelügyeletet ellátó hatóság elnökének a médiatörvény és kapcsolódó jogszabályok értelmezését kifejtő álláspontja közfeladattal összefüggő személyes adat.

"A honlapon közzétett sajtóközlemény is egyértelműen azt támasztja alá, hogy Szalai Annamária nem magánemberi minőségében egy baráti levélben tájékoztatta a magas rangú amerikai köztisztviselőt, hanem a NMHH elnökeként fejtette ki a hivatalos álláspontját arról a magyar médiaszabályozásról, amit nap mint nap alkalmaz hatósági jogkörében eljárva" - írja a TASZ.
Az MTI megkeresésére Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője elmondta: a hivatal eljuttatja a TASZ-nak a Thomas O. Melia számára elküldött levelet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását