2024. május 20. - Bernát, Felícia

DK: Orbánnak le kell mondania!

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a rendszerváltás óta miniszterelnök még nem okozott akkora kárt az országnak, mint Orbán Viktor, ezért a kormányfőnek le kell vonnia a konzekvenciákat és távoznia kell.
2012. február 22. szerda 16:30 - HírExtra
Molnár Csaba független országgyűlési képviselő, a DK ügyvezető alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján így kommentálta az Európai Bizottság (EB) szerdai javaslatát, hogy a Pénzügyminiszterek Tanácsa jövő januári hatállyal függesszen fel mintegy 142 milliárd forintnyi felzárkóztatási támogatás folyósítását Magyarország számára.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy az EB a szankciót még soha egyetlen országgal szemben sem alkalmazta, de mint mondta, 2006 őszén Orbán Viktor ellenzéki vezetőként éppen ezt szorgalmazta az akkori magyar kormánnyal szemben. Molnár Csaba ezért furcsának nevezte a kormány álláspontját, hogy Magyarországgal szemben egy "összeesküvés lehet", amelyet a hazai ellenzék fűt. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, az EB tagjainak túlnyomó többsége nem baloldali vagy liberális, hanem jobboldali, konzervatív politikus.

A döntés okaként szolgáló strukturális hiányról szólva a politikus azt mondta, 2006 és 2010 között az egyszeri, vagyis fenntarthatatlan bevételektől megtisztított hiány folyamatosan csökkent, míg 2010 óta 2 százalékról 6 százalékra ugrott.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a bizottság azért akart szankciót alkalmazni, mert Magyarország az európai értékekkel megy szembe, a demokrácia alapvető normáit sérti meg.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az unió 2007 és 2013 közötti költségvetésének tárgyalásakor Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök elérte, hogy a Magyarországnak szánt források mintegy 250 milliárd forinttal emelkedjenek. "Orbán Viktor most ennek a nagy részétől megfosztotta az országot" - mondta. Szerinte mindez tovább rontja az országgal szembeni bizalmat, amelyek következménye a gyengülő forint, a növekvő kockázati felár és az árak elszabadulása lesznek.

A képviselő arra kérte a kormányt: tegyen meg mindent azért, hogy a javaslat ne hatályosuljon. Kérdésre válaszolva közölte azt is, a szocialista kormánynak semmilyen felelőssége nincs a mostani döntésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását