2024. május 27. - Hella

Stagnál Nyugat-Európa

A csütörtöki záróárfolyam körüli szinteken, vegyes előjellel folyt péntek délelőtt a kereskedés az irányadó nyugat-európai részvénypiacokon.
2012. január 20. péntek 12:29 - HírExtra
Közép-európai idő szerint nem sokkal háromnegyed 12 előtt a londoni FTSE-100 0,10 százalékos többlettel 5.747,00 ponton, a frankfurti DAX-30 0,21 százalékos csökkenéssel 6.402,80 ponton, míg a párizsi CAC-40 0,16 százalékos mínuszban 3.323,50 ponton állt.
Elemzők arra hívták fel a figyelmet, hogy az elmúlt napok jelentős erősödését követően, azután, hogy csütörtökön öt és fél hónapos csúcson zártak az európai piacok, immár technikai akadályok korlátozzák a további árfolyam-erősödést. "A kereskedési sáv felső határán vagyunk. Eladásra lehet számítani" - mondta Joe Rundle, az ETX Capital elemzője.

A görögországi fejlemények az elmúlt napokban hol fellendítették, hol lefelé nyomták a piacokat. Egyre fogy ugyanis az idő: a görög kormánynak és magánbefektetőinek a részleges adósságleírásról zajló tárgyalásokon hamarosan megoldással kell előállniuk. A piacok éppen az egyre közelgő határidő miatt reménykednek abban, hogy megállapodás születhet, jóllehet az egyeztetések kudarca is lehetséges.

Olaszországban felfüggesztették az UniCredit papírjainak kereskedését, miután 6 százalékkal esett az árfolyam. Az UniCredit 7,5 milliárd eurós részvénykibocsátása a jegyzés utolsó szakaszába lépett.

A piac arra is figyel, hogy pénteken jár le a bankok számára a határidő, hogy előálljanak feltőkésítési terveikkel. "A bankszektor előtt a legnagyobb kihívás most az, hogy sok közép- és hosszú távú adósságot kell megújítani, a piaci források szűkösek, és egyre nagyobb eszközleépítési nyomás is van" - mondta Stephen Macklow-Smith, a JP Morgan elemzője. Hozzátette: "részvénykibocsátások sorára lehet számítani, és látva, hogy mi történt az UniCredittel, a bankok óvatosabbak lesznek".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását